Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πυρ κατά Καροτσάκη από γιατρούς
Πυρ κατά Καροτσάκη από γιατρούς

Πυρ κατά Καροτσάκη από γιατρούς

Πυρ κατά του εκτελεστικού διευθυντή της Περιφέρειας Λάρνακας – Αμμοχώστου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, Γιώργου Καροτσάκη, άνοιξε η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών η οποία καταγγέλλει τον διευθυντή του ΟΚΥπΥ για «προσπάθεια εκφοβισμού» των μελών της «μέσω ψεύδους».

Μάλιστα η ΠΑΣΥΚΙ απέστειλε γραπτώς προχθές την καταγγελία της στον Οργανισμό αλλά και στον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου επισυνάπτοντας την αλληλογραφία που υπήρξε από το τέλος Ιουλίου μέχρι σήμερα, μεταξύ του κ. Καροτσάκη, των γιατρών του Νοσοκομείου Λάρνακας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ζητώντας την παρέμβασή τους, υποστηρίζοντας ότι ο διευθυντής του Νοσοκομείου Λάρνακας είχε «ψευδώς» ενημερώσει τους γιατρούς για διεξαγωγή αυτεπάγγελτης έρευνας από την Ελεγκτική Υπηρεσία στο αναισθησιολογικό τμήμα του νοσηλευτηρίου, αλλά ο ισχυρισμός του αυτός διαψεύδεται, σύμφωνα με την ΠΑΣΥΚΙ, επίσημα και γραπτώς.

Η υπόθεση άρχισε στις 20 Ιουλίου όταν ο κ. Καροτσάκης, ύστερα από τις παραιτήσεις αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου Λάρνακας και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη λειτουργία των χειρουργείων του νοσηλευτηρίου, απέστειλε επιστολή στους γιατρούς και διευθυντές τμημάτων ενημερώνοντάς τους για τη διεξαγωγή «αυτεπάγγελτης έρευνας του γενικού διευθυντή της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας».

Στην εν λόγω επιστολή ο κ. Καροτσάκης ανέφερε ότι ο Γενικός Ελεγκτής προχώρησε σε αυτεπάγγελτη έρευνα ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία αφορούσαν μεταξύ άλλων στον τρόπο λειτουργίας του τμήματος, τη στελέχωσή του από το 2018 μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα εργασίας των χειρουργείων από τον Ιανουάριο του 2018 κ.λπ. και ζητούσε από τους παραλήπτες της επιστολής να παραδώσουν στον ίδιο τις πληροφορίες όταν τις συλλέξουν καλώντας τον «καθένα ξεχωριστά να ενημερώσει για τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της υποστελέχωσης (…) περιλαμβάνοντας οποιαδήποτε άλλα στοιχεία θεωρούνται απαραίτητα για την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή, συμπεριλαμβανομένων και στοιχείων για τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις των αναισθησιολόγων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Καροτσάκη προκάλεσε την αντίδραση των γιατρών οι οποίοι, όπως αναφέρει στην επιστολή καταγγελίας της η ΠΑΣΥΚΙ, απαίτησαν «μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος όπως γίνουν γνώστες του περιεχομένου και των όρων της συγκεκριμένης «αυτεπάγγελτης έρευνας». Όμως, έλαβαν αρνητική απάντηση από μέρους του εκτελεστικού γενικού διευθυντή, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ίδιο τον Γενικό Ελεγκτή».

Η συντεχνία, «μέσω του νομικού της συμβούλου, απέστειλε επιστολή την 1η Σεπτεμβρίου 2020 προς τον Γενικό Ελεγκτή με το ερώτημα κατά πόσο πράγματι ευσταθεί η αυτεπάγγελτη έρευνα εκ μέρους του γραφείου του» και στις 7 Σεπτεμβρίου 2020, «ο νομικός σύμβουλος της συντεχνίας ενημερώθηκε γραπτώς από την Ελεγκτική Υπηρεσία ότι η τελευταία δεν διεξάγει καμία «αυτεπάγγελτη έρευνα του Γενικού Ελεγκτή της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας». Η απάντηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας οδήγησε στην καταγγελία της ΠΑΣΥΚΙ η οποία στη σχετική επιστολή της υποστηρίζει ότι «οι προσπάθειες εκφοβισμού των ιατρών, ιδιαίτερα μέσω του ψεύδους, είναι πρωτόγνωρες πρακτικές, τις οποίες όχι μόνο καταδικάζουμε αλλά σίγουρα θα τις καταγγείλουμε με όλους τους τρόπους που διαθέτουμε».

Ο «Φ» έθεσε τις εν λόγω καταγγελίες ενώπιον του κ. Καροτσάκη, ο οποίος ωστόσο επέλεξε να μην τοποθετηθεί προς το παρόν επί του συγκεκριμένου ζητήματος. «Θα πω την αλήθεια την ώρα που πρέπει», ήταν η απάντησή του.

Πηγή: Philenews

Send this to a friend