Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Πειθαρχική έρευνα για τον διευθυντή με τις ζωγραφιές που προκάλεσαν σάλο
Πειθαρχική έρευνα για τον διευθυντή με τις ζωγραφιές που προκάλεσαν σάλο

Πειθαρχική έρευνα για τον διευθυντή με τις ζωγραφιές που προκάλεσαν σάλο

Την διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για τον διευθυντή σχολείου που δημοσιοποίησε σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πίνακες ζωγραφικής που έχουν προκαλέσει σάλο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι προκαλούν αλγεινή εντύπωση οι ζωγραφιές που δημοσιοποιεί σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο διευθυντής σχολείου, οι οποίες έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση μεταξύ γονέων και συναδέλφων του και ευρύτερα στην κοινή γνώμη, καθώς και έντονη αντίδραση και διαμαρτυρίες της κοινότητας στην οποία βρίσκεται το σχολείο.

«Ούτε η ελευθερία της έκφρασης ούτε η ελευθερία της καλλιτεχνικής δημιουργίας μπορεί, όταν πρόκειται για αξιωματούχο στον χώρο της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα μέσα σε σχολείο, να δικαιολογήσουν την προσβολή του δημόσιου αισθήματος και την προαγωγή μηνυμάτων που καλλιεργούν λογική περιφρόνησης ή και ενδεχομένως κλίμα μισαλλοδοξίας μέσα στην μαθητική κοινότητα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Εφόσον πρόκειται για διευθυντή σχολείου, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας έχουν ξεκινήσει διαδικασία πειθαρχικής έρευνας σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Send this to a friend