Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Στα έξι τα νέα κρούσματα…
Στα έξι τα νέα κρούσματα…

Στα έξι τα νέα κρούσματα…

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 3,157 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 6 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:

Από 92 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.
Από 740 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
Από 251 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 164 εργαστηριακές εξετάσεις,
Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, ολοκληρώθηκαν 1,441 εργαστηριακές εξετάσεις,
Από το πρόγραμμα εργαστηριακού ελέγχου 5,000 ατόμων ηλικίας 18-40 ετών σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό ατόμων, ολοκληρώθηκαν 144 εργαστηριακές εξετάσεις,
Από το πρόγραμμα ελέγχου φοιτητών, διεκπεραιώθηκαν 15 εργαστηριακές εξετάσεις,
Από δείγματα που λήφθηκαν στα οδοφράγματα, ολοκληρώθηκαν 21 εργαστηριακές εξετάσεις, και
Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 289 εργαστηριακές διαγνώσεις.
Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,540.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται πέντε άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων το ένα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκε ένα εξιτήριο. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται ένας ασθενής COVID-19 εκτός αναπνευστήρα.

 

Send this to a friend