Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί για το περιστατικό στο Λύκειο Παραλιμνίου
Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί για το περιστατικό στο Λύκειο Παραλιμνίου

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί για το περιστατικό στο Λύκειο Παραλιμνίου

Αποτροπιασμό κι έντονο προβληματισμό για το κατάντημα (μικρής) μερίδας της μαθητιούσας νεολαίας προκάλεσαν οι θλιβερές εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου με τη δράση μαθητών στο Λύκειο Παραλιμνίου, κατά την πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων.

Ήδη, όπως πληροφορούμαστε, η Αστυνομία Αμμοχώστου ξεκίνησε αυτεπάγγελτη εξέταση για τα απαράδεκτα συμβάντα που έλαβαν χώρα στο προαύλιο του σχολείου.

Όπως φαίνεται από τις εικόνες που προβάλλονται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μαθητές άναψαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου καπνογόνα και βεγγαλικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Οι υπόλοιποι μαθητές και μαθήτριες εξήλθαν από τις τάξεις τους για ν’ αποθανατίσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα τα «κατορθώματα» των συμμαθητών τους. Παράλληλα, κάποιοι μαθητές ανέβηκαν στα μπαλκόνια του σχολικού κτηρίου, πετώντας….κουνέλια και κότες.

Όλες οι πιο πάνω ενέργειες προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στη διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου καθώς και στους γονείς. Ένα φαινόμενο που, δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται σε σχολεία της Κύπρου, αφού τείνει να καταντήσει «έθιμο» τα τελευταία χρόνια.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Α.Δ. Αμμοχώστου Ανδρέας Κωνσταντίνου οι έρευνες της Αστυνομίας σε σχέση με τα απαράδεκτα περιστατικά στο Λύκειο Παραλιμνίου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και δεν αποκλείεται μαθητές που συμμετείχαν σ’ αυτά να κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης για τις πράξεις τους. Για κατάθεση στην Αστυνομία κλήθηκε και ο διευθυντής του λυκείου, ο οποίος φέρεται να κατονόμασε ορισμένους μαθητές.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, στα γεγονότα να συμμετείχαν κι εξωσχολικοί. Η Αστυνομία αναμένεται να καλέσει για κατάθεση μαθητές και γονείς, προκειμένου να εξακριβώσει επ’ ακριβώς τι συνέβη την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι Αρχές Ασφαλείας επεξεργάζονται διάφορα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, στα οποία φαίνονται μαθητές να ρίχνουν καπνογόνα και ζώα στην αυλή του σχολείου.

Με αφορμή τα υπό αναφορά περιστατικά στο Λύκειο Παραλιμνίου, το Κόμμα για τα Ζώα της Κύπρου καταδίκασε τις ενέργειές αυτές μέσω ανακοίνωσης του, αναφέροντας πως «ένα απίστευτο σκηνικό στήθηκε στο πλαίσιο του λεγόμενου εθίμου των εορτασμών της πρώτης μέρας τελειόφοιτων στο Λύκειο Παραλιμνίου».

Η ανακοίνωση αναφέρει, επίσης, πως τέτοιες συμπεριφορές εκμετάλλευσης και βασανισμού ζώα, μόνο αποτροπιασμό και ντροπή προκαλούν στην κοινή γνώμη κι εξευτελίζουν την Κύπρο στα μάτια των ξένων.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend