Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην Αθηένου με θέμα «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους»
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην Αθηένου με θέμα «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους»

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην Αθηένου με θέμα «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους»

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας», της οποίας το φετινό μήνυμα είναι «Μετακινήσου υπεύθυνα», ο Δήμος Αθηένου καλεί τους δημότες να ζήσουν την εμπειρία και να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο ή το περπάτημα ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς.

Ο ρόλος των τοπικών αρχών ως προς την αλλαγή των συμπεριφορών και συνηθειών μετακίνησης των δημοτών είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Ο Δήμος Αθηένου καλεί τους δημότες όπως:

  1. Χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο ή το περπάτημα, όπου είναι εφικτό, για τη μετάβασή τους στον χώρο εργασία τους.
  2. Αποστάσεις μικρότερες των 20 λεπτών να γίνονται προτιμότερο με τα πόδια.
  3. Μετακινήσεις για ψυχαγωγία εντός του δήμου, δηλαδή για μια επίσκεψη σε ένα φίλο ή συγγενή, μπορούν να γίνονται με ποδήλατο ή περπάτημα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Αθηένου από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου θα αναρτά καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του, δραστηριότητες που μπορούν οι δημότες να ακολουθήσουν, όπως και τα οφέλη της κάθε δραστηριότητας.

Ο Δήμαρχος κ. Κυριάκος Καρεκλάς, δίνοντας το καλό παράδειγμα και στα πλαίσια εφαρμογής της σχετικής προτροπής του Δήμου προς τους δημότες, κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας θα μεταβαίνει από και προς το γραφείο του στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο με τα πόδια.

 

Send this to a friend