Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ανατροπή φαίνεται να προκύπτει στο θέμα του διατηρητέου κτηρίου του παλιού νοσοκομείου Λάρνακας. Κι ενώ τον περασμένο Ιούλιο, το Υπουργείο Υγείας είχε αποστείλει επιστολή στο Δήμο Λάρνακας, με την οποία γνωστοποιούσε πως το αίτημα για στέγαση των δημοτικών υπηρεσιών στο χώρο του παλιού νοσοκομείου δεν θα προχωρήσει, χθες το υπουργείο έκανε στροφή 180 μοιρών στο θέμα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, κατά τη χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, εγκρίθηκε η μετακίνηση όλων των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας από το παλιό νοσοκομείο στον 2ο όροφο της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, στο πλαίσιο παραχώρησης του χώρου του παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας στον δήμο της πόλης.

Θυμίζουμε, ότι στην επιστολή, ημερομηνίας 8 Ιουλίου 2020, που απέστειλε ο Υπουργός Υγείας στο δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, τον ενημέρωνε πως ότι ήταν αδύνατη η μεταστέγαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας στις εγκαταστάσεις της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Πλέον, μετά την εξέλιξη αυτή, αναμένεται να τροχιοδρομηθούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του νέου Δημοτικού Μεγάρου Λάρνακας στο χώρο του παλιού νοσοκομείου, ένα πάγιο αίτημα της πόλης, καθότι οι δημοτικές υπηρεσίες στεγάζονται τα τελευταία χρόνια σε πολυκατοικία επί της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών στις Φοινικούδες.

 

Στις 8:30 το βράδυ στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανεβάζει το έργο «Αχαρνείς» του Αριστοφάνη. Η μετάφραση είναι του Λεωνίδα Ζενάκου και η σκηνοθεσία του Βαρνάβα Κυριαζή.

 

Και τέλος στις 7 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η Ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με θέμα κέντρο πόλης χωρίς αυτοκίνητο.

 

Send this to a friend