Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Τι άραγε σκέφτεται η ψυχοθεραπεύτρια μου για εμένα….
Τι άραγε σκέφτεται η ψυχοθεραπεύτρια μου για εμένα….

Τι άραγε σκέφτεται η ψυχοθεραπεύτρια μου για εμένα….

Κατά αρχήν η ψυχοθεραπεύτρια σας δεν σας κρίνει ούτε στις σκέψεις ούτε στα λόγια της. Το θεραπευτικό πλαίσιο χαρακτηρίζεται από αποδοχή, ενσυναίσθηση και αυθεντικότητα. Μέσα από τη θεραπεία και την εποπτεία που η ίδια λαμβάνει βλέπει το συνολικό πλαίσιο, τα μοτίβα συμπεριφοράς, την επιρροή και τις δυναμικές από τα συστήματα που ανήκεις, καθώς και τις περιγραφές που εσύ δίνεις στη δική σου ιστορία.

Επίσης η ψυχοθεραπεύτρια σας έχει την επίγνωση και μπορεί να βλέπει τον κόσμο με τα μάτια του άλλου που έχει απέναντι του για να τον ωθήσει στη δική του ανάπτυξη, στον δικό του ρυθμό.

Σύμφωνα με τον Γιάλομ, η σχέση ανάμεσα στον θεραπευτή και τον θεραπευόμενο δεν είναι ισότιμη, γιατί ο θεραπευτής είναι ένας και μοναδικός και απόλυτα σημαντικός για κάθε θεραπευόμενο, ενώ ο θεραπευτής κάνει συνεδρίες με αρκετά άτομα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Την ώρα όμως της συνεδρίας είναι μαζί σας στο 100%.

Αυτό που η ψυχοθεραπεύτρια σας σκέφτεται είναι να χτιστεί μια θεραπευτική σχέση ώστε να νιώσετε ασφαλείς και προστατευμένοι και να φτάσετε στους στόχους σας έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.

Κατερίνα Μιχαήλ
Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Συμβουλευτική Ζευγαριών, Συμβουλευτική Γονέων, Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων, EFTA / ECP
Λάρνακα – Λευκωσία
Τηλ.96409488 Facebook Page: Katerina Michael

Send this to a friend