Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Δημόσια συζήτηση με τίτλο: «Larnaca 2040 Volume IV: Κέντρο πόλης χωρίς αυτοκίνητο»
Δημόσια συζήτηση με τίτλο: «Larnaca 2040 Volume IV: Κέντρο πόλης χωρίς αυτοκίνητο»

Δημόσια συζήτηση με τίτλο: «Larnaca 2040 Volume IV: Κέντρο πόλης χωρίς αυτοκίνητο»

Mε αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας το Oxygono, το Europe Direct Larnaca, το Larnaca Café Scientifique και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, με την υποστήριξη του Δήμου Λάρνακας διοργανώνουν τη δημόσια συζήτηση με τίτλο: «Larnaca 2040 Volume IV: Κέντρο πόλης χωρίς αυτοκίνητο».

Φιλοξενούμενοι θα είναι ο Ανδρέας Βύρας, Δήμαρχος Λάρνακας, Μαρία Bασιλάκου, πρώην αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια κυβερνήτρια της Βιέννης πολιτικός του Κόμματος των Πρασίνων, Βασίλειος – Φοίβος Αξιώτης, Αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως Δήμου Αθηναίων, Ιάσωνας Σενέκκης, Σύμβουλος Υπουργού Δικαιοσύνης για την Οδική Ασφάλεια και Τούλα Νικολάου Αγγελίδου, Πολεοδόμος Δήμου Λάρνακας.

Η εν λόγω συζήτηση εμπίπτει στο πλαίσιο της σειράς συζητήσεων του Oxygono με τίτλο «2040» που αφορά στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός μακροπρόθεσμου οράματος για τις τέσσερις πόλεις της Κύπρου που να υποστηρίζεται από το σύνολο των πολιτών. Η σειρά ξεκίνησε από την Λάρνακα με το Larnaca 2040 και ακολούθως επεκτάθηκε στην Λευκωσία με το Nicosia 2040, στη Λεμεσό με το Limassol 2040 και στην Πάφο με το Paphos 2040.

Σε κάθε πόλη η σειρά υποστηρίζεται από τις τοπικές αρχές και διάφορες οργανώσεις. Εκτός από τη διοργάνωση ψηλού επιπέδου συζητήσεων επί επίκαιρων θεμάτων που απασχολούν την κάθε πόλη ξεχωριστά με τη συμμετοχή των πολιτών, η σειρά 2040 έχει σκοπό, ανάμεσα σε άλλα, να κινητοποιήσει τις αρχές να δημιουργήσουν ομάδες στρατηγικής οι οποίες θα διατηρούν μακροπρόθεσμα σχέδια για τις πόλεις, με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων και αφού ακούσουν τις απόψεις όλων των key players (πολιτών, επιχειρηματιών, πανεπιστημίων, αξιωματούχων, ακτιβιστών), κάτι που έγινε με επιτυχία σε αρκετές πόλεις διεθνώς.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της πρώην Οθωμανικής Τράπεζας.
Το Facebook event μπορείτε να το βρείτε εδώ.
email: [email protected] / [email protected] | web: www.oxygono.org / larnaca2040.org

Send this to a friend