Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αναβαθμίζονται μισθολογικά 1.200 αστυνομικοί
Αναβαθμίζονται μισθολογικά 1.200 αστυνομικοί

Αναβαθμίζονται μισθολογικά 1.200 αστυνομικοί

Τέλος Αυγούστου αρχίζουν οι πρώτες πληρωμές στην Αστυνομία με τις αναβαθμισμένες κλίμακες για 1.200 και πλέον αστυνομικούς, ειδικούς αστυνομικούς και πυροσβέστες.

Μετά τη δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Παρασκευή 07/08/2020, των κανονισμών, που αφορούσαν τον Περί Αστυνομίας Νόμο του 2004 έως (αρ. 3) του 2019, η Διεύθυνση Οικονομικών της Αστυνομίας ξεκίνησε τη διαδικασία για την καταβολή των οφειλόμενων αναδρομικών από την 01/01/2017 σε αστυνομικούς, οι οποίοι προσλήφθηκαν από τις 26 Ιουλίου 2002 έως την 31η Δεκεμβρίου του 2011.

Σημειώνεται ότι με την ανέλιξη του κάθε μέλους στην κλίμακα που δικαιούται θα γίνεται ταυτόχρονη καταβολή των αναδρομικών που του αναλογούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την Αστυνομία, η πληρωμή θα ξεκινήσει τέλος Αυγούστου σε αστυφύλακες με ημερομηνία πρόσληψης 2002.

Σημειώνεται ότι η Βουλή είχε ψηφίσει και παλαιότερα κανονισμό για την μισθολογική ανέλιξη των 1.200 αστυνομικών, ωστόσο προέκυψε συνταγματικό κώλυμα για το ποιος θα πλήρωνε το σχετικό κονδύλι, με αποτέλεσμα να σταλούν νέοι κανονισμοί οι οποίοι τελικά έδωσαν λύσεις στο πρόβλημα. Το θέμα αυτό έφερε ρήξη στις σχέσεις των μελών του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρο, με κάποιους επηρεαζόμενους να προχωρούν στην ίδρυση κλάδου στους κόλπους της ΠΑΣΥΔΥ.

Στο μεταξύ, συνάντηση είχε η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη με την ηγεσία και τα μέλη του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου για συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί και πυροσβέστες. Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα που απασχολούν τα μέλη της Δύναμης, όπως η πλήρωση κενών θέσεων, η αναβάθμιση μισθοδοτικών κλιμάκων από τους ειδικούς αστυνομικούς, του απλούς αστυνομικούς, του λοχίες, υπαστυνόμους μέχρι και του βαθμού του ανώτερου υπαστυνόμου.

Ζητήθηκε επίσης από τον ΣΑΚ το ξεπάγωμα προαγωγών σε όλους τους βαθμούς, ενώ τέθηκε και το θέμα των πειθαρχικών διώξεων των μελών της Αστυνομίας, ειδικά για όσους εκτελούν τα καθήκοντά τους και μπορεί να υποπέσουν σε κάποιο παράπτωμα.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί ζήτησαν όπως όλα τα μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «πάνε» κατά μία κλίμακα προς τα πάνω και καταληφθεί η κλίμακα Α11 που σήμερα δεν κατέχεται από κανένα βαθμό. Τόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και ο ΣΑΚ σε σχετικές αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνουν ότι η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα και πως και οι δύο πλευρές δήλωσαν έτοιμες για αγαστή συνεργασία για την εξύψωση του ηθικού των αστυνομικών και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.

Πηγή: Philenews

Send this to a friend