Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ανησυχία Υπ.Υγείας για τους ασυμπτωματικούς με έντονη κοινωνική δραστηριότητα
Ανησυχία Υπ.Υγείας για τους ασυμπτωματικούς με έντονη κοινωνική δραστηριότητα

Ανησυχία Υπ.Υγείας για τους ασυμπτωματικούς με έντονη κοινωνική δραστηριότητα

Το Υπουργείο Υγείας παρακολουθεί με ανησυχία την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας και ιδιαίτερα τον μεγάλο αριθμό ασυμπτωματικών ατόμων που εντοπίζονται θετικά στον ιό.

Συνολικά, το απόγευμα της Τρίτης, το αρμόδιο Υπουργείο ανακοίνωσε 25 νέα κρούσματα, 13 από τα οποία αφορούν πρόσωπα που εντοπίστηκαν με την μέθοδο της ιχνηλάτησης.

Το Υπουργείο Υγείας τονίζει για ακόμα μια φορά την σωστή αντίδραση όταν εκδηλώνουμε κάποιο/α από τα συμπτώματα του κορωνοϊού (δύσπνοια, πυρετό, βήχα, ανοσμία, αγευσία ή δυσγευσία) και να επικοινωνούμε με τον Προσωπικό μας Ιατρό αμέσως όταν παρατηρήσουμε ότι έχουμε συμπτωματολογία. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό οι Προσωπικοί Ιατροί να είναι περισσότερο υποψιασμένοι όταν ένας δικαιούχος τους αναφέρει κάποιο από τα συμπτώματα και να τον παραπέμπουν για περαιτέρω διερεύνηση στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας.

Επίσης, επισημαίνει εκ νέου ότι οφείλουμε όλοι να τηρούμε πιστά και με μεγάλη προσοχή τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο και ιδιαίτερα να περιορίζουμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις επαφές μας και τις κοινωνικές μας συναναστροφές. Έχει παρατηρηθεί από την διερεύνηση των περιστατικών COVID-19 ότι ορισμένα εξ αυτών που είναι κατά κόρον ασυμπτωματικοί, έχουν έντονη κοινωνική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος αριθμός ατόμων στην ιχνηλάτηση.

Send this to a friend