Home ΛΑΡΝΑΚΑ Προβολή της ορεινής Λάρνακας από την Αναπτυξιακή Εταιρεία
Προβολή της ορεινής Λάρνακας από την Αναπτυξιακή Εταιρεία

Προβολή της ορεινής Λάρνακας από την Αναπτυξιακή Εταιρεία

Ρόλο συντονιστή στην πρωτοβουλία που βρίσκεται σ’ εξέλιξη με την ονομασία «Φέτος μένουμε Κύπρο και πάμε ορεινή Λάρνακας» έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Εταιρεία των Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου, η οποία από το 2012, μέσω του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας στη Σκαρίνου, προβάλει και τις 18 κοινότητες της ορεινής επαρχίας Λάρνακας όσον αφορά τη χλωρίδα, την πανίδα και τα πολιτιστικά τους στοιχεία.

Μάλιστα, μέσα από τις προσπάθειες της Αναπτυξιακής, η ορεινή επαρχία της Λάρνακας έχει ήδη αναδειχθεί σε «Άριστο Ευρωπαϊκό Προορισμό στην Κύπρο», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος European Destinations of Excellence – EDEN 2017, «Cultural Tourism».

Η Ορεινή Λάρνακας είναι μια αναδυόμενη τουριστικά περιοχή με πολιτιστικό πλούτο και κρυμμένους πολιτιστικούς θησαυρούς.

Εν’ όψει, λοιπόν, των διακοπών του Αυγούστου και λαμβάνοντας υπόψη ότι φέτος ένας μεγάλος αριθμός Κυπρίων δεν πρόκειται να ταξιδέψει στο εξωτερικό λόγω κορωνοιού, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας – Αμμοχώστου, ανέλαβε να συντονίσει την πρωτοβουλία «Φέτος #μένουμεκύπρο και πάμε #orinilarnakas», με στόχο την αύξηση του εσωτερικού τουρισμού στα ορεινά.

Η πρωτοβουλία λειτούργησε πιλοτικά στην περιοχή και σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ήδη τα πρώτα αποτελέσματα κρίνονται ικανοποιητικά.

Την πρωτοβουλία στηρίζουν οι κοινότητες, οι επιχειρηματίες της περιοχής και ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας.

Λαμβάνοντας, δε, υπόψη την πολύ καλή πορεία της πρωτοβουλίας, η Αναπτυξιακή διευρύνει την όλη προσπάθειά της, για προσέλκυση εγχώριου τουρισμού αυτό το καλοκαίρι σ’ όλη τη δυτική επαρχία της Λάρνακας και πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι επόμενες δράσεις προς τον σκοπό αυτό.

«Η ορεινή Λάρνακας είναι μια βραβευμένη περιοχή, που διαθέτει μακρά πορεία ιστορικής και πολιτιστικής εξέλιξης και χαρακτηρίζεται από ένα πολιτισμικό μωσαϊκό, αποτελούμενο από αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες και μοναστήρια, παραδοσιακούς οικισμούς, παραδοσιακές τέχνες και επαγγέλματα.

Η Ορεινή Λάρνακας καλεί τους Κύπριους να ανακαλύψουν τους κρυμμένους θησαυρούς της, σε ένα ταξίδι γεύσεων και εμπειρίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Πληροφορίες για την περιοχή της ορεινής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν δημιουργηθεί. Facebook και Instagram ως «Orini Larnakas», καθώς και στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής  www.anetel.com .

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend