Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ “Λένε ψέματα, δεν είναι έτσι τα γεγονότα…» λέει στο Larnakaonline η φίλη της κοπέλας που ήρθε από τις ΗΠΑ
“Λένε ψέματα, δεν είναι έτσι τα γεγονότα…» λέει στο Larnakaonline η φίλη της κοπέλας που ήρθε από τις ΗΠΑ

“Λένε ψέματα, δεν είναι έτσι τα γεγονότα…» λέει στο Larnakaonline η φίλη της κοπέλας που ήρθε από τις ΗΠΑ

Tη δική της εκδοχή για την περίπτωση της κοπέλας από τη Λάρνακα, που ήρθε από τις ΗΠΑ και σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας φέρεται να μετέδωσε τον ιό σε πολλά άλλα πρόσωπα, δίνει στο Larnakaonline η φίλη της, η οποία διαγνώστηκε και η ίδια θετική στον ιό. Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας παραθέτουμε και την δική τους άποψη για τα γεγονότα, χωρίς να υιοθετούμε τους ισχυρισμούς που διατυπώνει. Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης που παραχώρησε στο Larnakaonline, υπό καθεστώς ανωνυμίας, για ευνόητους λόγους:

Εσύ είχες πάει στο αεροδρόμιο για να παραλάβεις την φίλη σου που ερχόταν από Αμερική. Σωστά;


«Ναι, περίμενα τηλεφώνημα γιατί απ’ όσο ξέραμε θα της έκαναν τεστ στην Κύπρο και να της καθορίσει μετά τόπο η Κυβέρνηση που θα πήγαινε. Μου λέει μείνε stand by για να σου πω που θα είμαι. Στα 10 λεπτά με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι της είπαν ότι δεν χρειάζεται τεστ. Είχε κάνει τεστ και στην Αθήνα όταν έκανε transit κι έτσι της είπε ο γιατρός του αεροδρομίου να πάει στο καλό και η ίδια ρώτησε ξανά “Δεν θα μου κάνετε τεστ;”. Όχι της είπαν επειδή ήταν αρνητικά τα προηγούμενα».

Που έκανε τα δυο τεστ;


«Ένα στην Αμερική πριν ξεκινήσει και ένα στην Αθήνα όταν έφθασε».

Δεν της είπαν όταν ήρθε να περιοριστεί κάποιες μέρες;


«Όχι, τίποτα. Ήξερε ότι θα χρεωνόταν μάλιστα μέχρι να βγουν τα τεστ της, τον χώρο που θα της υποδείξει το Κράτος. Είχα πάρει εγώ στο αεροδρόμιο και μας έδωσαν πληροφορίες. Αυτό μας είπαν και αυτό ήξερε και η ίδια. Με πήρε στα 10 λεπτά και μου είπε ότι της είπαν να πάει στο καλό γιατί είχε δυο αρνητικά».

Και εσύ παρέλαβες την φίλη σου από το αεροδρόμιο και που πήγατε;


«Πήγαμε στην μητέρα της. Εγώ επειδή ήταν τα γενέθλια της κόρης μου στην καραντίνα, κανόνισα να κάνει πάρτι στον ΚΟΤ και όχι στο Μακένζι που ακούστηκε. Της κόρης μου για να καταλάβετε δεν της είχα πει καν ότι θα έρχονταν Κύπρο γιατί θα έμπαιναν καραντίνα και να μην απογοητευτεί το μωρό ότι ήρθε και δεν θα μπορεί να πάει στο πάρτι η φίλη της».

Αναφέρεσαι στην κόρη της φίλης σου που παρέλαβες από το αεροδρόμιο;


«Ναι. Της κόρης μου δεν της το είπα και δεν είχε ιδέα ότι έρχονταν Κύπρο. Όταν είδαμε ότι τις άφησαν της το κάναμε έκπληξη ότι ήρθε και στην ώρα του πάρτι την είδε η κόρη μου. Κάναμε πάρτι στον ΚΟΤ και απ’ εκεί καμία δεν κόλλησε. Γιατί η 13χρονη δεν ήταν καλεσμένη στο πάρτι της κόρης μου».

Από που κόλλησε η 13χρονη;


«Την μέρα του πάρτι της κόρης μου, είχα πάρει μία φίλη τους μαζί με την κόρη της φίλης μου, και τους πήρα εκεί που ήταν το πάρτι. Μετά έπιασα τον γιο μου, τις δυο μου τις κόρες και την κόρη της φίλης μου και το συγκεκριμένο κορίτσι και τους πήρα σπίτι και την επόμενη μέρα πάλι ήταν μαζί. Το συγκεκριμένο κορίτσι είχε όλα τα συμπτώματα του κορωνοϊού τη Δευτέρα και ήταν για μία βδομάδα άρρωστη με κορωνοϊό. Μετά διαγνώστηκε και ο πατέρας της θετικός, όμως τα συμπτώματα τα είχαν πολύ πιο πριν από μένα, από την κοπέλα που ήρθε από την Αμερική και από τις κόρες μας. Τα συμπτώματα θέλουν πέντε μέρες να εμφανιστούν. Το πιο πιθανό είναι να κολλήσαμε απ’ εκεί, χωρίς να θέλω να πω κάτι. Δεν φταίει το μωρό. Είναι τόσο αόρατο που δεν πιστεύεις καν ότι το έχεις. Τα άτομα που λεν ότι κόλλησαν από την φίλη μου είναι οι δυο μου οι κόρες, ο γιος μου, εγώ, η κόρη της φίλης μου, η φίλη μου και ένα άλλο κορίτσι που ήταν μαζί συνέχεια. Η συγκεκριμένη η άλλη που σας λέω ήταν τρεις μέρες μαζί με την 13χρονη. Το πιο πιθανό κόλλησε από το άλλο κορίτσι η 13χρονη. Με τη μία την μικρή που αρρώστησε τη Δευτέρα ήταν μαζί Σάββατο και Κυριακή. Και εγώ ήμουν μαζί, τις είχα στο αυτοκίνητο. Εγώ είχα συμπτώματα πριν την κοπέλα από την Αμερική».

Γιατί πήγες να την παραλάβεις;


«Δεν είχα συμπτώματα όταν πήγα να την παραλάβω. Ήρθε Παρασκευή και συμπτώματα είχα την άλλη Παρασκευή. Όμως είχαμε επαφή με την μικρή που είχε συμπτώματα τη Δευτέρα. Δυο μέρες μετά, κάτι που αποκλείεται σε δυο μέρες να έχεις συμπτώματα».

Κατηγορηθήκατε ότι γυρίζατε Τρόοδος, Λεμεσό κτλ.


«Η κοπέλα είχε περιοριστεί μία βδομάδα για να είναι σίγουρη ότι είναι εντάξει. Οι μικροί είναι που βρίσκονταν περισσότερο. Στις επτά μέρες πήγαμε Τρόοδος. Στο Τρόοοδος και πάρτε στο Υπουργείο να σας πει, με όποιους βρεθήκαμε βγήκαν αρνητικοί όλοι. Δεν έχει ούτε ένα θετικό».

Όταν είχατε πάει Τρόοδος είχατε κάποια συμπτώματα;


«Όχι, την επόμενη μέρα είχαμε συμπτώματα. Το σύμπτωμα που είχαμε ήταν ότι έτρεχε η μύτη μας και νομίσαμε ότι ήταν επειδή πήγαμε Τρόοδος και ήταν λίγο ψύχρα».

Λεμεσό πήγατε την ίδια μέρα;


«Δεν πήγαμε Λεμεσό. Το ακούσαμε και αυτό. Πήγαμε στο Τρόοδος και τα άτομα που βρεθήκαμε μαζί είναι όλα αρνητικά. Την Παρασκευή είχαμε κλείσει να πάμε σε μία βίλα στην Αγία Νάπα. Ευτυχώς που μείναμε μέσα και δεν γυρίζαμε στην Αγία Νάπα. Πήγαμε με δυο άλλες κοπέλες».

Μία μέρα μετά το Τρόοδος;


«Ναι, πήγαμε σε μία βίλα στην Αγία Θέκλα, έξω από την Αγία Νάπα μαζί με δυο άλλες φίλες μας και τα μωρά όλα. Οι δυο οι φίλες μας είναι και οι δυο αρνητικές. Σκεφτείτε το λίγο. Η κοπέλα ήρθε από την Αμερική και πήγε στην μητέρα της σε ένα μικρό σπίτι. Για μία βδομάδα που ήρθε Κύπρο ήταν μαζί τους, χρησιμοποιούσαν τα ίδια πράγματα και οι γονείς της ήταν αρνητικοί. Οι πρώτοι που έπρεπε να κολλήσουν δεν ήταν οι γονείς της; Ξέρω κι άλλες περιπτώσεις που ήρθαν από την Αμερική και δεν τους έκαναν τεστ. Οι έρευνες πρέπει να ξεκινήσουν από το αεροδρόμιο. Στο flight pas δεν γράφει για αυτοπεριορισμό».

Εσείς τώρα και η κοπέλα που ήρθε από την Αμερική είστε σε καραντίνα;


«Τι κάναμε εμείς; Είχαμε συνάχι αλλά νομίζαμε ότι το πήραμε από το Τρόοδος. Τη Δευτέρα το απόγευμα σαν να έχανα τη γεύση μου και είπα στην φίλη “δεν πάμε να κάνουμε το τεστ;”. Πήγαμε από μόνες μας. Αν δεν πηγαίναμε δεν θα ήξερε κανείς τίποτα. Δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο σύμπτωμα».

Δεν σου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να είχες κολλήσει τον ιό και να μην πας Αγία Νάπα;


«Όχι, ήταν μόνο κλειστή η μύτη μου, τίποτε άλλο. Με το που βγήκαν τα αποτελέσματα πήγαμε σπίτι μου, μιλήσαμε με το Υπουργείο και τους είπαμε τα άτομα που ήρθαμε σε επαφή και πήγαμε και αυτοπεριοριστήκαμε στο Eden στην Τερσεφάνου. Όταν μάθαμε ότι και τα μωρά μας είναι θετικά, ο άντρας μου δεν ήταν και πήγε σε ένα εξοχικό που έχουμε, και εμείς πήγαμε σπίτι. Είμαστε έξι άτομα στο σπίτι, όλα κλειστά. Ούτε έξω βγαίνουμε ούτε τίποτε. Μετά από δυο βδομάδες θα κάνουμε τρία τεστ και αν τα δυο είναι αρνητικά είμαστε ελεύθερες. Αλλά το ότι κολλήσαμε όλο τον κόσμο είναι ψέματα. Στο πάρτι η φίλη μου δεν ήταν καν εκεί, μόνο η κόρη της. Οι αρχές δεν ζήτησαν καν να γίνει ιχνηλάτιση από το πάρτι γιατί θέλουν δυο μέρες πριν από τα πρώτα συμπτώματα να ξέρουν τα άτομα. Εμείς τα είχαμε μία βδομάδα μετά από το πάρτι τα συμπτώματα. Και ακόμη κάτι. Το bulling που περνούν τα παιδιά μας είναι απίστευτο. Πιάνουν γονείς και απειλούν τα μωρά. Βάζουν ποστ να τους κόψουν την κεφαλή τους, “μας καταστρέψατε”, “θα μας πεθάνετε όλους” και τέτοια. Δημιουργούν ψεύτικους λογαριασμούς και απειλούν και μετά τα σβήνουν. Είναι απελπιστική κατάσταση. Τις πρώτες μέρες ειδικά ήταν το κάτι άλλο. Κάπως ηρέμησαν τώρα τα μωρά και προσπαθούμε να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι δεν έγινε κάτι εσκεμμένα».

Κλείνοντας θα ήθελες να προσθέσεις κάτι;


«Είμαι 120% σίγουρη ότι το κολλήσαμε στην Κύπρο τον ιό. Το πρόβλημα ξεκινά από τις αρχές στο αεροδρόμιο. Αν ήθελαν να την προστατεύσουν έπρεπε να την ρωτήσουν που θα μείνει σε αυτοπεριορισμό. Αν έχει χώρο ή αν θα της υποδείξουν. Μία διεύθυνση, ένα τηλέφωνο. Τίποτα δεν ρώτησαν».

Από το Κράτος ποια ήταν η αντίδραση; Ακούσαμε τον Υπουργό που είπε κάποια πράγματα αλλά είναι διαφορετικά απ’ αυτά που μας περιγράφετε.


«Κανένας δεν ήρθε σε επαφή με τη φίλη μου ή με εμένα. Με το που βγήκαμε θετικοί πήραμε το Υπουργείο για ιχνηλάτιση. Μετά πήραν την κόρη μου χθες (3/8) και μας ρώτησαν αν είμαστε καλά στην υγεία μας, αν έχουμε άλλα συμπτώματα πιο βαρετά και αν είμαστε μέσα στο σπίτι. Δεν ήρθαν να μας ελέγξουν αν είμαστε στο σπίτι ή αν γυρίζουμε. Ο άντρας μου που είναι σε αυτοπεριορισμό δεν έχουν ιδέα που είναι. Δεν ρώτησαν καν».

Send this to a friend