Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Οι παλαιοημερολογίτες που παράκουσαν τα διατάγματα του Υπ. Υγείας τις μέρες του Πάσχα στο Αβδελλερό θα λογοδοτήσουν
Οι παλαιοημερολογίτες που παράκουσαν τα διατάγματα του Υπ. Υγείας τις μέρες του Πάσχα στο Αβδελλερό θα λογοδοτήσουν

Οι παλαιοημερολογίτες που παράκουσαν τα διατάγματα του Υπ. Υγείας τις μέρες του Πάσχα στο Αβδελλερό θα λογοδοτήσουν

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο αριθμός παλαιοημερολογιτών, από το Αβδελλερό, οι οποίοι παράκουσαν τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και μετέβησαν ομαδικά σ’ εκκλησίες κατά την περίοδο του Πάσχα.

Χθες, καταχωρίσθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας αριθμός ποινικών υποθέσεων, οι οποίες αφορούσαν παραβιάσεις Πρωτοκόλλων και του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια που καταχωρίσθηκαν, τ’ αδικήματα έγιναν μεταξύ 16-19 περασμένου Απριλίου στη Μονή Μεταμορφώσεως και στη Μονή Αγίου Επιφανίου, στο Αβδελλερό. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες ότι παράβηκαν το διάταγμα που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας για καθορισμό μέτρων παρεμπόδισης εξάπλωσης του κορωνοιού και προσήλθαν σε θρησκευτική τελετή.

Οι υποθέσεις των παλαιοημερολογιτών ορίστηκαν για απάντηση στις κατηγορίες στις 9 και 22 ερχόμενου Οκτωβρίου.

, ποινική έρευνα εναντίον γυναίκας από τη Λάρνακα, η οποία αφίχθη από τις ΗΠΑ και αντί να τεθεί σε αυτοπεριορισμό έκανε… τουρισμό και συμμετείχε σε συναθροίσεις, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη σημειώνει ότι σε βάρος της συγκεκριμένης γυναίκας θα διεξαχθεί έρευνα και θα ληφθούν καταθέσεις κι εφόσον στοιχειοθετηθούν αδικήματα, θα αποδοθούν ευθύνες. Σύμφωνα με την κ. Γιολίτη, η γυναίκα τέθηκε σε περιορισμό υπό επιτήρηση, ενώ μέσω καταθέσεων και της διαδικασίας ιχνηλάτησης, αναμένεται να διαπιστωθεί κατά πόσο στοιχειοθετείται ή όχι ποινικό αδίκημα εναντίον της. «Να είστε σίγουροι πως όπου προκύπτουν ευθύνες σε ένα θέμα τόσο σοβαρό, θα αποδοθούν», καταλήγει η Υπουργός Δικαιοσύνης στην ανάρτησή της στο Twitter, ημερομηνίας 2 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν και οι οποίες ήλθαν εις γνώση της υπουργού, η συγκεκριμένη γυναίκα από τη Λάρνακα όφειλε να βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες. Αντ’ αυτού, όμως, έκανε επισκέψεις σε διάφορες επαρχίες της Κύπρου, διοργάνωσε παιδικό πάρτι, παραβρέθηκε σε δείπνο, ενώ επισκέφθηκε εστιατόρια και καφετέριες.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend