Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αποχετευτικό σύστημα στην ευρύτερη περιοχή Βασιλικού
Αποχετευτικό σύστημα στην ευρύτερη περιοχή Βασιλικού

Αποχετευτικό σύστημα στην ευρύτερη περιοχή Βασιλικού

Προωθούνται οι διαδικασίες για τη δημιουργία αποχετευτικών συστημάτων στις επηρεαζόμενες κοινότητες της ευρύτερης περιοχής Βασιλικού, στα πλαίσια της κατασκευής του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού.

Με αφορμή επιστολή του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Γιώργου Περδίκη, ο οποίος ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο κοινοβουλευτική ενημέρωση για το οξύ πρόβλημα που παρατηρείται με τις αποχετεύσεις στην κοινότητα Τόχνης (δεν υπάρχει κεντρικό αποχετευτικό σύστημα στην κοινότητα και ως εκ τούτου η απορροφητικότητα του εδάφους είναι μηδενική), ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής σε απαντητική του επιστολή, ημερομηνίας 17 Ιουλίου 2020, αναφέρει ότι τα προβλήματα των υπερχειλίσεων των απορροφητικών λάκκων σε κατοικίες της κοινότητας Τόχνης αναμένεται να επιλυθούν οριστικά με την κατασκευή του αποχετευτικού συστήματος.

Όπως ενημερώνει ο κ. Καδής, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων έχει ήδη ολοκληρώσει την τεχνοοικονομική μελέτη για τη δημιουργία αποχετευτικών συστημάτων σ’ όλες τις επηρεαζόμενες κοινότητες της ευρύτερης περιοχής Βασιλικού, το οποίο θα υλοποιηθεί στα πλαίσια της κατασκευής του Ενεργειακού Κέντρου.

Η τεχνοοικονομική μελέτη παρουσιάστηκε στις επηρεαζόμενες κοινότητες, συμπεριλαμβανομένης και της κοινότητας Τόχνης στις 3 Ιουλίου 2020.

Σύμφωνα πάντα με τον Υπουργό Γεωργίας, η μελέτη αυτή κατέδειξε εκτίμηση του κεφαλαιουχικού κόστους για την κατασκευή του ευρύτερου αποχετευτικού συστήματος της τάξεως των 31 εκατομμυρίων, 500 χιλιάδων ευρώ, ενώ λόγω της εγγύτητας του οικιστικού πυρήνα της κοινότητας Τόχνης με τον ποταμό Τέτιο, προτείνεται όπως η κοινότητα ενταχθεί στην Α΄ Φάση κατασκευής του αποχετευτικού συστήματος.

«Επόμενο στάδιο για το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων αποτελεί η διενέργεια μελέτης σχεδιασμού για το έργο, η οποία θα μπορέσει να προχωρήσει μόλις εξευρεθούν οι απαραίτητες πιστώσεις», καταλήγει στην επιστολή του ο Κώστας Καδής.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend