Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αυξάνονται οι αστυνομικοί και οι νοσηλευτές στα αεροδρόμια για αποφυγή συνωστισμού
Αυξάνονται οι αστυνομικοί και οι νοσηλευτές στα αεροδρόμια για αποφυγή συνωστισμού

Αυξάνονται οι αστυνομικοί και οι νοσηλευτές στα αεροδρόμια για αποφυγή συνωστισμού

Την λήψη επιπρόσθετων μέτρων στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου για αποφυγή του συνωστισμού ταξιδιωτών στις αίθουσες αφίξεων και αναχωρήσεων, κάτι που παρατηρήθηκε έντονα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ιδιαίτερα στους χώρους ελέγχου διαβατηρίων, αποφάσισαν ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου και διαχειρίστρια εταιρεία των κυπριακών αεροδρομίων Hermes Airports σ’  ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον αερολιμένα της Λάρνακας.

Μετά τις εικόνες… χάους και αναστάτωσης στους χώρους του αεροδρομίου Λάρνακας, που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα, οι αρμόδιοι έδωσαν οδηγίες για ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στα σημεία ελέγχου επιβατών, ώστε να υπάρχει ταχύτερη εξυπηρέτηση του ταξιδιωτικού κοινού. Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν τα ακόλουθα μέτρα:

  • Αύξηση του αριθμού των αστυνομικών που στελεχώνουν τις θυρίδες του Κέντρου Ελέγχου Διαβατηρίων τόσο στις αναχωρήσεις, όσο και στις αφίξεις των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου.
  • Αύξηση των νοσηλευτών που ελέγχουν τα στοιχεία και τα πιστοποιητικά υγείας των επιβατών που φτάνουν στα αεροδρόμια.
  • Λειτουργούν πλέον τα λεγόμενα «κιόσκια εξπρές» για ταχύτερο check in, έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται ο χρόνος παραμονής των ταξιδιωτών στις αίθουσες του αερολιμένα.
  • Διαχωρισμός επιβατών αναλόγως κατηγορίας χώρας προέλευσης.

Εξάλλου, στις δηλώσεις του ο Γιάννης Καρούσος έκανε λόγο για αυξημένες πληρότητες πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, λέγοντας ότι μόνο χθες Δευτέρα (3/8) η Κύπρος υποδέχθηκε περίπου 1.500 επιβάτες με πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία. «Αυτό αποδεικνύει», πρόσθεσε, «ότι όσοι υποστήριζαν πως δεν θα είχαμε αφίξεις από την Αγγλία λόγω του τεστ που απαιτείται, δεν είχαν δίκαιο, καθότι βλέπουμε τις πτήσεις από τη χώρα αυτή να είναι γεμάτες και μάλιστα οι περισσότεροι ταξιδιώτες να έχουν μαζί τους και το σχετικό πιστοποιητικό για τον κορωνοϊό από το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου».

Επιπρόσθετα, ο κ.Καρούσος είπε ότι οι πληρότητες των πτήσεων εξαρτώνται από την κατηγορία που βρίσκεται η χώρα από την οποία προέρχεται η πτήση. «Όσες περισσότερες χώρες είναι στην κατηγορία Α΄, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πληρότητες των πτήσεων που φθάνουν από τις χώρες αυτές», σημείωσε.

Ο Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι στο αεροδρόμιο Λάρνακας λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο που απαντά (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα) στα όποια ερωτήματα των ταξιδιωτών. Μόνο τις πρώτες μέρες λειτουργίας του έλαβε 12 χιλιάδες τηλεφωνήματα, αριθμός, που σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για να ταξιδέψει στην Κύπρο.

Καθησυχαστική η Hermes

————————————-

Από την πλευρά της η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports Ελένη Καλογήρου διαβεβαίωσε ότι τα αεροδρόμιά μας είναι πανέτοιμα κι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων όσων επισκέπτονται το νησί, αλλά και των Κυπρίων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις του Αρχηγού Αστυνομίας Στυλιανού Παπαθεοδώρου, ο οποίος έκανε λόγο για πιο στενή συνεργασία μεταξύ Αστυνομίας και Hermes Airports, ούτως ώστε να μην παρατηρούνται μεγάλες ανθρώπινες ουρές κατά την άφιξη ή αναχώρηση επιβατών.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend