Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Αεροδρόμιο Λάρνακας: Προσγειώνεται η πρώτη από τις πεντε πτήσεις από τη Βρετανία
Αεροδρόμιο Λάρνακας: Προσγειώνεται η πρώτη από τις πεντε πτήσεις από τη Βρετανία

Αεροδρόμιο Λάρνακας: Προσγειώνεται η πρώτη από τις πεντε πτήσεις από τη Βρετανία

Πέντε πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο, αναμένεται να φτάσουν σήμερα, πρώτη μέρα κατά την οποία τίθεται σε ισχύ η συμπερίληψη της χώρας στην Κατηγορία Β, στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η πρώτη πτήση, που εκτελεί η αεροπορική εταιρεία Easy Jet, φτάνει από το Μπρίστολ στη 13:45.

Η αμέσως επόμενη πτήση είναι προγραμματισμένη να αφιχθεί στις 13:50 από Λονδίνο και εκτελείται από την British Airways.
Άλλες δύο πτήσεις από Λονδίνο είναι προγραμματισμένες για αργότερα σήμερα, ενώ το τελευταίο αεροπλάνο με Βρετανούς αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας από Λίβερπουλ στις 21:25.

Κληθείς να σχολιάσει την αναβάθμιση της Βρετανίας στον κατάλογο των χωρών για την Κύπρο από την κατηγορία Γ’ στην κατηγορία Β΄, ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι ο κορωνοϊός εξακολουθεί να υπάρχει και ότι «το Σχέδιο Δράσης που υλοποιούμε στηρίζεται στα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε χώρας τα οποία αξιολογούνται σε εβδομαδιαία βάση από ειδικούς. Εάν αυτοί ταξινομήσουν μία χώρα σε κατηγορία Β σημαίνει πως πληρεί τα κριτήρια για να μπει στη συγκεκριμένη κατηγορία».

Σε περίπτωση, συνέχισε, που τα επιδημιολογικά στοιχεία συνεχίσουν να βελτιώνονται, τότε η χώρα αυτή αναβαθμίζεται σε κατηγορία Α ή αναλόγως υποβαθμίζεται. «Συνεχίζουμε να λειτουργούμε το πρωτόκολλο και το Σχέδιο Δράσης με τον ίδιο τρόπο και το μόνο πράγμα που αλλάζει είναι η κατηγοριοποίηση των χωρών», είπε και σημείωσε πως «όσο περισσότερες χώρες ταξινομούνται στην κατηγορία Β και Α, τόσο περισσότερους επιβάτες θα έχουμε και θα αυξάνεται και το τουριστικό ρεύμα προς την Κύπρο».

Εξάλλου, σήμερα αυξάνονται οι τυχαία δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα διενεργούνται στα αεροδρόμια στους χίλιους ημερησίως, ενώ όποιος επιβάτης επιθυμεί να κάνει ο ίδιος την ανάλυση με την άφιξή του στην Κύπρο, έχει δικαίωμα να το κάνει και να πληρώσει.
Σημειώνεται ότι η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη σήμερα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, καθώς αναμένεται να αφιχθούν 27 πτήσεις και να αναχωρήσουν 30.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend