Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Διακοπές με προσοχή, εγρήγορση και τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων, συστήνει η ΣΕΚ
Διακοπές με προσοχή, εγρήγορση και τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων, συστήνει η ΣΕΚ

Διακοπές με προσοχή, εγρήγορση και τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων, συστήνει η ΣΕΚ

Διακοπές με προσοχή, εγρήγορση και τήρηση με ευλάβεια όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, συστήνει, σε ανακοίνωση της, η ΣΕΚ.

«Μέσα από αρκετές δυσκολίες και στερήσεις προσωπικής ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσα από φόβο, ταλαιπωρία, αγωνία και ανασφάλεια φθάσαμε στον Αύγουστο, τον μήνα των διακοπών. Όλους τους προηγούμενους μήνες βιώσαμε όλα τα πιο πάνω οδυνηρά συναισθήματα λόγω της πανδημίας που προκάλεσε σ’ ολόκληρο τον πλανήτη ο κορωνοϊός. Η μικρή Κύπρος με τις περιορισμένες δυνάμεις, με τη συμβολή την επιστημόνων τους οποίους η κυβέρνηση άκουσε – ορθά – με θρησκευτική ευλάβεια, κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση με πολύ καλά αποτελέσματα», προσθέτει.

Όπως αναφέρει, έγιναν μεγάλες θυσίες σ’ όλα τα επίπεδα, ενώ η κυπριακή οικονομία φορτώθηκε τεράστιο βάρος στην προσπάθεια διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης.

«Όλα τα πιο πάνω δεν πρέπει να τα ξεχνούμε τώρα τον Αύγουστο, που είναι ο μήνας της χαλάρωσης και των διακοπών. Χρειάζεται προσοχή και αυτοσυγκράτηση. Πειθαρχία στα υγειονομικά πρωτόκολλα και στις συμβουλές των ειδικών. Παν μέτρον άριστον. Τα πράγματα θα συνεχίσουν να είναι καλά και διαχειρίσιμα, αν συνεχίσουμε να ζούμε με προσοχή. Τηρούμε αποστάσεις και εφαρμόζουμε με αυστηρότητα όλα τα μέτρα προσωπικής υγιεινής. Αυτό τον Αύγουστο, ας ξεκουραστούμε, ας χαλαρώσουμε από την πίεση της σκληρής καθημερινότητας, χωρίς βέβαια να θέσουμε σε κίνδυνο τα όσα κτίσαμε μέσα από στερήσεις τους προηγούμενους μήνες», σημειώνει.

Αναφέρει, επιπρόσθετα, πως το γεγονός ότι, η επιστημονική ομάδα δεν απέκλεισε ακόμα την οριστική εξαφάνιση του κορωνοϊου, «πρέπει να μας κρατά συνέχεια σε αυτοάμυνα και εγρήγορση».

«Προσοχή λοιπόν στο πως ζούμε και πως κινούμαστε και προσοχή ακόμα από τυχόν κρούσματα ακρίβειας και αισχροκέρδειας που πιθανόν να συναντήσουμε στο δρόμο μας αυτό το καλοκαίρι», καταλήγει η ΣΕΚ, στην ανακοίνωση της.

Send this to a friend