Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δημήτρης Φραντζέσκου: “Το 19.786 δεν είναι εύκολο,θέλει συνέπεια και επιμονή”
Δημήτρης Φραντζέσκου: “Το 19.786 δεν είναι εύκολο,θέλει συνέπεια και επιμονή”

Δημήτρης Φραντζέσκου: “Το 19.786 δεν είναι εύκολο,θέλει συνέπεια και επιμονή”

Ο Δημήτρης Φραντζέσκου απο την Αραδίππου ,ένας απο τους 13 πρωτεύσαντες των Παγκυπρίων Εξετάσεων ο οποίος κατάφερε να περάσει πρώτος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου πετυγχαίνοντας σχεδόν το απόλυτο 20 ,μίλησε στο Larnakaonline για όλον αυτόν τον όμορφο και συνάμα δύσκολο δρόμο μέχρι την επιτυχία.

Ο Δημήτρης κατατάχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον Στρατό. Με βάση των πρώτων αποτελεσμάτων γνώριζε ότι τα πήγε αρκετά καλά αλλά το σημερινό ξύπνημα τον βρήκε αναπάντεχα ευχάριστο. Όπως μας δήλωσεΒγήκαμε για ελεύθερο και είπα να μπώ βιαστικά να δώ τα επίσημα αποτελέσματα και ομολογώ οτι με βρήκε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη ,ήξερα ότι πήγα καλά αλλά δεν το περιμένα οτι θα ήμουν στους πρωτεύοντες. Χάρηκα πάρα πολύ που κατάφερα να περάσω στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου η οποία ήταν και η πρώτη μου επιλογή.”

Δήμητρη μου ,πώς άρχισε και πώς εξελίγχθηκε η φετινή χρονία αλλά και πως αντιμετώπισες τον εγκλεισμό αργότερα λόγο κορωνοίου;

“Ο Σεμπτέμβρης όπως άλλωστε κάθε χρονία ξεκίνησε πίο χαλαρά μέχρι να προσαρμοστούμε και να βρούμε ρυθμούς με τα μαθήματα και το διάβασμα. Μπορώ να πώ οτι τουλάχιστον τα Σββατοκυριάκα είχα χρόνο να βλέπω τους φίλους μου και να κάνω κάποιες εξόδους. Ωστόσο οι καθημερινές ήταν πολύ δύσκολες δίοτι πέραν απο το σχολείο έκανα και κάποια φροντιστήρια και σχεδόν καθημερίνα διάβαζα μέχρι αργά στο σπίτι. Προσπαθούσα να είμαι πάντοτε συνεπής με το σχολείο μου και να μην χάνω απο την ύλη μου. Ήξερα οτι για να πετύχω αυτό που θέλω έπρεπε να είμαι συνεπής και να έχω υπομονή και επιμονή με τις υποχρεώσεις μου. Μετά που άρχισαν τα πράγματα να πιέζονται περισσότερο ήρθε ο εγκλεισμός του κορωνοίου και κλήθηκα να κάνω μια σωστή διαχείρηση του χρόνου μου και να μην εφησυχαστώ έτσι εκμεταλλέυτηκα όσο μπορούσα τον ελεύθερο μου χρόνο στο σπίτι ,διαβάζοντας και κάνοντας εντατικά μαθήματα τόσο με το σχολείο όσο και με τους καθηγητές μου απο τα φροντιστήρια. Ήταν εξαντλητικό δίοτι ουσίαστικα μέσα στη μέρα έκανα κάποια διαλείμματα και συνέχιζα μέχρι το βράδυ. Το μόνο στενάχωρο για μένα ήταν που κάποιοι συμμαθητές μου δεν είχαν τον απαραίτητο εξοπλισμό ούτως ώστε να μας ακολουθήσουν στα μαθήματα.”

Ένας νέος θυσίαζει τον χρόνο του και την ενέργεια του ούτως ώστε να πετύχει αυτό που θέλει με αρκετό κόπο και προσπάθεια , άξιζε τελικά όλος αυτός ο δύσκολος δρόμος;

“Η αλήθεια είναι οτι άλλαξα γνώμη και απο την δευτέρα λυκείου στην τρίτη άλλαξα εντελώς τα μαθήματα μου γιατί κατάλαβα πόσο ήθελα να περάσω Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Κύπρου οπόταν ήξερα την δυσκολία της επιλογής μου. Με το σημερινό αποτέλεσμα , όχι μόνο οτι πρώτευσα αλλά οτι κατάφερα να περάσω στην πρώτη μου επιλογή άξιζε και με το παραπάνω όλη αυτή η προσπάθεια. Θυμάμαι όλα τα ξενύχτια και το κλείσιμο στο γράφειο μου για ώρες και πραγματικά δεν το μετανιώνω καθόλου. Κατέκτησα τον πρώτο μου μεγάλο στόχο.”

Οι γονείς σου τι ρόλο είχαν σε όλην αυτήν την μεγάλη διαδρομή;

“Καταρχάς θέλω να τους ευχαριστήσω δίοτι χάρην σε αυτούς μπορούσα να πηγαίνω στα φροντιστήρια,απο τις δικές τους θυσίες,χρόνο και χρήματα. Ήταν δίπλα μου σε όλο το ταξίδι και έζησαν μαζί μου κάθε συναίσθημα που ένιωθα. Η ψυχολογική υποστήριξη που πήρα ήταν για μένα ένα ακόμη κίνητρο. Η μαμά μου μάλιστα στην περίοδο του κορωνοίου με φρόντιζε συνεχώς,ερχόταν αθόρυβα να μου φέρει κάτι για να φάω και να πίω. Η συμβολή τους ήταν τεράστια. “

Το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις σε όσους δεν κατέκτησαν τον στόχο τους αλλά και τους καινούργιους τελειόφοιτους:

“Όσα παιδία δεν τα κατάφεραν να μην τα παρατήσουν και να μην απογοητευτούν,ο Θεός πάντοτε οικονομεί για όλους ενα καλύτερο μέλλον φτάνει να υπάρχει θέληση και προσπάθεια,δεν χάνεται και δεν τελειώνει τίποτα. Εάν περάσουν κάποια άλλη εκτός απο την πρώτη τους επιλογή να το σκεφτούν σοβαρά και να πράξουν αυτό που θα είναι καλύτερο για αυτούς. Όσο για τους καινούργιους τελειόφοιτος είναι να έχουν συνέπεια και πειθαρχία με τα μαθήματα τους, να μην τα παρατούν και να εργαστούν για το καλύτερο μέχρι το τέλος και όπως είπα και πριν ο Θεος πάντοτε προνοεί για όλους.”

Εμείς με την σειρά μας θα ευχηθούμε στον συμπολίτη μας κάθε επιτυχία ,πολλά συχγαρητήρια και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα είναι η τελευταιά φορα που θα τα πούμε , ο δρόμος της επιτυχίας του τώρα αρχίζει.

Δημοσιογραφική Ομάδα Larnakaonline

Send this to a friend