Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αεροδρόμιο Λάρνακας: Συνέλαβαν 10 γυναίκες που ήρθαν για εικονικούς γάμους και τις έστειλαν πίσω Ρουμανία
Αεροδρόμιο Λάρνακας: Συνέλαβαν 10 γυναίκες που ήρθαν για εικονικούς γάμους και τις έστειλαν πίσω Ρουμανία

Αεροδρόμιο Λάρνακας: Συνέλαβαν 10 γυναίκες που ήρθαν για εικονικούς γάμους και τις έστειλαν πίσω Ρουμανία

Συντονισμένη επιχείρηση έλαβε χώρα στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, η ΥΑΜ Αρχηγείου μαζί με την ΥΑΜ Λάρνακας και Λευκωσίας και μέλη του Αεροδρομίου Λάρνακας συμμετείχαν σε επιχείρηση.

Η πληροφορία αφορούσε πρόθεση για τέλεση εικονικών γάμων.

Πιο συγκεκριμένα, τις προηγούμενες ώρες, αφίχθηκε στην Κύπρο συγκεκριμένη πτήση από Ρουμανία εντοπίστηκαν 10 γυναίκες οι οποίες σε προφορικές ανακρίσεις ανέφεραν (5 εξ αυτών) είπαν ότι κάποια γυναίκα στην χώρα τους ανέλαβε να πληρώσει τα εισιτήρια τους να ταξιδέψουν Κύπρο. Αυτή τους υποσχέθηκε πληρωμή χρηματικού ποσού για τέλεση εικονικών γάμων με υπηκόους τρίτων χωρών.

Συνολικά εννιά από τις δέκα είπαν ότι τους πλήρωσε άλλη γυναίκα τα εισιτήρια.

Μέλη του γραφείου καταπολέμησης εμπορίας προσώπων και εξειδικευμένος λειτουργός της Europol έλαβαν τις συνεντεύξεις από τις 10 γυναίκες για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για θύματα εμπορίας προσώπων. Διαφάνηκε ότι δεν πρόκειται για θύματα εμπορίας προσώπων και αποφασίστηκε όπως τους απαγορευτεί η είσοδος στην Δημοκρατία για λόγους δημόσιας τάξης.

Η ΚΔ θα ενημερώσει τις Αρχές της Ρουμανίας και θα επιστρέψουν στην χώρα τους.

Πηγή: sigmalive

Send this to a friend