Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σε ρόλο αστυνομικού ο Καδής – Εντόπισε φορτηγό με ζώα στην Αθηένου
Σε ρόλο αστυνομικού ο Καδής – Εντόπισε φορτηγό με ζώα στην Αθηένου

Σε ρόλο αστυνομικού ο Καδής – Εντόπισε φορτηγό με ζώα στην Αθηένου

Εντοπισμός περιστατικού παράνομης μεταφοράς 57 αρνιών στα κατεχόμενα από τον ίδιο τον Υπουργό Γεωργίας και σύλληψη του παρανομούντα από τη συνοδεία του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του philenews, περιστατικό παράνομης μεταφοράς αρνιών από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές, εντόπισε ο ίδιος ο Υπουργός Γεωργίας κατά τη διάρκεια μετάβασης του στην περιοχή Αθηένου, την Πέμπτη 9 Ιουλίου, γύρω στις 9 το βράδυ.

Συγκεκριμένα, ενώ το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Υπουργού κινείτο κατά μήκος της νεκρής ζώνης με κατεύθυνση την Αθηένου, ο κ. Καδής πρόσεξε μεγάλο φορτηγό, φορτωμένο με ζωντανά αρνιά, να κινείται ύποπτα στην περιοχή.

Ο Υπουργός έδωσε οδηγίες στη συνοδεία του να ακολουθήσει με άλλο αυτοκίνητο και να παρακολουθήσει διακριτικά το φορτηγό και, αφού προηγουμένως ειδοποιήθηκαν οι Αστυνομικοί Σταθμοί Πέρα Χωρίου Νήσου και Αθηένου, μόλις αυτό εισήλθε εντός της νεκρής ζώνης, ανακόπηκε από την ασφάλεια του Υπουργού και ο οδηγός του συνελήφθη.

Κατά τη σύλληψη του, ο οδηγός του φορτηγού, ελληνοκύπριος ζωέμπορος, παραδέχθηκε αρχικά ενοχή. Σε μικρό χρονικό διάστημα, κατέφθασε περιπολικό από τον Αστυνομικό Σταθμό Αθηένου για να παραλάβει τον συλληφθέντα, ο οποίος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κληθεί αργότερα ενώπιον της δικαιοσύνης. Τα ζώα, 57 στον αριθμό, παραλήφθηκαν από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και τέθηκαν σε καραντίνα.

Το philenews επικοινώνησε με τον Υπουργό Γεωργίας, ο οποίος, αφού επιβεβαίωσε τα πιο πάνω γεγονότα, τόνισε κατηγορηματικά ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατάξει τέτοιου είδους παρανομίες που αποβαίνουν εις βάρος των κτηνοτρόφων μας και της οικονομίας του τόπου μας.

Επεσήμανε ακόμα, ότι αυτό που έκανε ο ίδιος μόλις εντόπισε το περιστατικό, δεν ήταν τίποτε άλλο από αυτό που πολύ συχνά ζητά και ο ίδιος από το κοινό, να καταγγέλλει δηλαδή οποιεσδήποτε ενέργειες μπορούν να αποβούν εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της πατρίδας μας γενικότερα.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Send this to a friend