Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πορεία διαμαρτυρίας αστυνομικών και πυροσβεστών προς το Προεδρικό
Πορεία διαμαρτυρίας αστυνομικών και πυροσβεστών προς το Προεδρικό

Πορεία διαμαρτυρίας αστυνομικών και πυροσβεστών προς το Προεδρικό

Πορεία διαμαρτυρίας προς το Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιήσουν στις 17 Ιουλίου δεκάδες εκατοντάδες αστυνομικοί, πυροσβέστες και ειδικοί αστυνομικοί, διαμαρτυρόμενοι για την εφαρμογή της νομοθεσίας αναφορικά με την μισθολογική τους ανέλιξη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ, πρόκειται για περίπου 1300 μέλη των υπηρεσιών τα οποία ήδη έχουν αποχωρήσει από τον Σύνδεσμο Αστυνομίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς τη συνδικαλιστική τους οργάνωση η οποία θεωρούν ότι δεν τους υπερασπίστηκε στην προσπάθεια της Βουλής τα τελευταία πέντε χρόνια για την προώθηση και εφαρμογή των κανονισμών που υπάρχουν για άρση της αδικίας εις βάρος τους.

Για 18 και πλέον χρόνια οι εν λόγω αστυνομικοί παραμένουν καθηλωμένοι στις μισθολογικές κλίμακες Α3-Α5 ενώ οι ειδικοί Αστυνομικοί εξακολουθούν να υποαμείβονται παρά τα χρόνια υπηρεσίας τους. Στην εξίωση μπαίνει και το ζήτημα της μη έγκαιρης πληρωμής των δεδουλευμένων υπερωριών τους, ένα διαχρονικό ζήτημα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών μιλώντας στην ΑΛΗΘΕΙΑ ανέφερε ότι υπήρχε προγραμματισμένη συζήτηση για τις 10 Μαρτίου ωστόσο λόγω της πανδημίας καθυστέρησε. Στόχος είπε είναι η προώθηση των κανονισμών ενώπιον της Ολομέλειας το συντομότερο ούτως ώστε να αρθεί η αδικία εις βάρος αυτής της μερίδας αστυνομικών και πυροσβεστών.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας ανέφερε ότι η ηγεσία της Δύναμης στηρίζει τους Αστυνομικούς στις διεκδικήσεις τους.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: alphanews

Send this to a friend