Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Δύο εβδομάδες μετά την στυγερή δολοφονία του 29χρονου Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, άλλως Βαλεντίνος, η Αστυνομία ευελπιστεί ότι είναι σε καλό δρόμο ως προς την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Οι δύο χθεσινές συλλήψεις Ελληνοκυπρίων, που είναι γνωστοί στις Αρχές Ασφαλείας, δημιουργούν αισιοδοξία στους ανακριτές της υπόθεσης, ότι θα καταφέρουν να οδηγηθούν στην άκρη του νήματος και να εντοπίσουν τόσο το άτομο που πάτησε την σκανδάλη, όσο και τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω απ’ αυτόν, δηλαδή τους ηθικούς αυτουργούς.

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 40 και 29 χρόνων και το τελευταίο διάστημα διέμεναν και δραστηριοποιούνταν στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, οι συλληφθέντες φέρεται να συνδέθηκαν μ’ επιστημονική μαρτυρία (και όχι μόνο) με την υπό διερεύνηση υπόθεση, ενώ η σύλληψή τους φαίνεται να σχετίζεται με την πρόσφατη κατάσχεση μοτοσικλέτας.

Σήμερα θα οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους.

 

Πραγματοποιήθηκε χθες η υπογραφή του Συμβολαίου μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και ιδιωτικής εταιρείας για την εκτέλεση του Έργου «Ανάπλαση της αυλής και αποκατάσταση μέρους του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί». Το Ζουχουρί, που αποτελείται από την αυλή, τις περιμετρικές οικοδομές, το Τέμενος και την πρώην Τ/Κ Αγορά, βρίσκεται στο Αστικό Κέντρο της πόλης και είναι ένα από τα σημαντικότερα Αρχαία Μνημεία της Λάρνακας.

Σκοπός του έργου, είναι η λειτουργική και η αισθητική βελτίωση του χώρου και των οικοδομών του συμπλέγματος και η λειτουργική σύνδεση της αυλής με τον περιβάλλοντα χώρο και το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Το Έργο αναμένεται να αρχίσει αρχές Σεπτέμβριου και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες και δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Send this to a friend