Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου, επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης έξι ετών σε 23χρονο από το Καμερούν, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, για τον βιασμό 23χρονης από τη Δανία, που διαπράχθηκε την 1η Οκτωβρίου του 2018 στην Ορόκλινη.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης η παραπονούμενη ήταν φοιτήτρια και ήρθε στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο του 2018 με το πρόγραμμα Erasmus και αρχές Οκτωβρίου πήγε μαζί με άλλους φοιτητές, μεταξύ των οποίων και μία φίλη της, σε πάρτι που διοργάνωνε το Erasmus σε περιοχή στην Ορόκλινη, όπου γνώρισε τον κατηγορούμενο.

 

Συμβατό δότη μυελού των οστών αναζητά η οικογένεια γυναίκας ηλικίας 42 ετών από τη Λάρνακα, απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Βατραχανθρώπων Κύπρου, αναφέρεται πως «υπάρχει επείγουσα ανάγκη εξεύρεσης συμβατού δότη μυελού των οστών για την σύζυγο ΟΥΚ, μέλους του Συνδέσμου. Οι Έφεδροι Βατραχάνθρωποι απευθύνουν έκκληση στο κοινό να δώσουν δείγμα για να διαπιστωθεί αν κάποιος είναι συμβατός δότης για την 42χρονη μητέρα».
Σημειώνεται ότι «οι εθελοντές θα πρέπει να είναι ηλικίας από 18 μέχρι 45 ετών και χωρίς να έχουν ιατρικό πρόβλημα». Στην Λάρνακα η δειγματοληψία θα γίνει σήμερα Τετάρτη στον Δημοτικό Κήπο από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ.

Και τέλος πραγματοποιήθηκε στο Πολυκέντρο Νεότητας του Δήμου Αθηένου παρουσία του Δημάρχου Κυριάκου Καρεκλά εργαστήριο στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Η Παγκόσμια Εκπαίδευση Γίνεται Τοπική», στο οποίο μετέχει ο Δήμος Αθηένου.
Θέμα του εργαστηρίου «Στόχος Αειφόρου Ανάπτυξης Βιώσιμες Πόλεις» και «Πώς να επαναφέρουμε την κοινωνία μας στη φυσιολογική της κατάσταση, μετά τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Send this to a friend