Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Νέο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 22:15 το βράδυ της Κυριακής στη Λάρνακα.  Σύμφωνα με την Αστυνομία, 48χρονος ενώ οδηγούσε το όχημά του, συγκρούστηκε με δύο μοτοσικλετιστές.

Οι δύο μοτοσικλετιστές ηλικίας 32 και 41 ετών μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Ο 32χρονος κρατήθηκε για νοσηλεία στο ορθοπεδικό τμήμα με κατάγματα, ενώ ο 41χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και κρατήθηκε για νοσηλεία στην εντατική μονάδα θεραπείας.

Η Αστυνομία φόρεσε χειροπέδες στον 48χρονο καθώς ο έλεγχος αλκοτέστ έδειξε 152 mlg αντί 22 που είναι το επιτρεπόμενο όριο.

 

Μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού βρίσκεται από την Παρασκευή στο μικροσκόπιο των ανακριτών του ΤΑΕ, στα πλαίσια των ερευνών που συνεχίζονται για εξιχνίαση της δολοφονίας του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, άλλως Βαλεντίνος.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, η Αστυνομία διενήργησε έρευνα με δικαστικό ένταλμα σε κατοικία Ελληνοκύπριου στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου,από όπου και κατασχέθηκε μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, η οποία υποβλήθηκε σ’ όλους τους απαραίτητους ελέγχους και τις επιστημονικές εξετάσεις, προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο συνδέεται με το στυγερό έγκλημα.

 

Αναγκαία φαντάζει η συνέχιση της λειτουργίας των λατομείων στην Ξυλοφάγου, για τις ανάγκες των επαρχιών Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστος, παρά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκαλούνται.

Η βουλευτής Άννα Θεολόγου επισκέφθηκε την περιοχή και δήλωσε έκπληκτη από την περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται. Ζήτησε, μάλιστα, κοινοβουλευτική ενημέρωση από τον Υπουργό Γεωργίας, για τους λόγους που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια αποκατάσταση του χώρου και πότε προγραμματίζεται ο τερματισμός των εργασιών στα λατομεία.

Στην απαντητική του επιστολή, ο Κώστας Καδής εξηγεί ότι επειδή η λατομική περιοχή Ξυλοφάγου αποτελεί ενεργή λατομική περιοχή, τα τμήματά της όπου εκτελούνται οι διάφορες λατομικές εργασίες δεν μπορούν ν’ αποκατασταθούν πριν από την εξάντληση των αποθεμάτων.

Ο κ. Καδής προσθέτει ότι από τους ογκόλιθους που εξορύσσονται από τα λατομεία της Ξυλοφάγου έχουν εξυπηρετηθεί πολλά λιμενικά έργα στις επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας, όπως κυματοθραύστες, αλιευτικά καταφύγια, μαρίνες κ.α. Επίσης, από τα λατομεία έχουν μεταφερθεί μέχρι σήμερα 1.750.000 τόνοι ογκολίθων και άλλων λατομικών υλικών για την κατασκευή της μαρίνας Αγίας Νάπας.

Εξάλλου, τ’ αδειοδοτημένα αποθέματα των λατομείων αναμένεται να εξαντληθούν μέχρι το τέλος του 2021.

 

Στις 11.30 το πρωί ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας θα παρευρεθεί σε σύσκεψη στο Υπουργείο Γεωργίας με θέμα τα αποχετευτικά έργα στην Επαρχία Λάρνακας.

 

Τέλος στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί τελετή ανάληψης καθηκόντων νέου Προέδρου του Ροταριανού Ομίλου Λάρνακα – Κιτίον, στο ξενοδοχείο Sun Hall.

Send this to a friend