Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σφύζουν από ζωή οι παραλίες της Αγ. Νάπας, αλλά μόνο τα Σαββατοκύριακα
Σφύζουν από ζωή οι παραλίες της Αγ. Νάπας, αλλά μόνο τα Σαββατοκύριακα

Σφύζουν από ζωή οι παραλίες της Αγ. Νάπας, αλλά μόνο τα Σαββατοκύριακα

Πολύ μεγάλη, όσο ποτέ άλλοτε, θεωρείται η φετινή στήριξη από τον εσωτερικό τουρισμό που δέχονται οι οργανωμένες παραλίες της Αγίας Νάπας. Σίγουρα, το φετινό καλοκαίρι δεν είναι όπως όλα τα προηγούμενα καλοκαίρια στο τουριστικό θέρετρο της ελεύθερης Αμμοχώστου, με την τοπική τουριστική βιομηχανία να δέχεται τεράστιο πλήγμα λόγω της πανδημίας του κορωνοιού.

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφαλίσαμε από το αρμόδιο τμήμα του δήμου, τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και τις πρώτες μέρες του Ιουλίου, τις καθημερινές η κίνηση στις ακτές της Αγίας Νάπας είναι μειωμένη περίπου κατά 90% σε σχέση με πέρσι.

Η εικόνα, όμως, διαφοροποιείται αισθητά κατά τα Σαββατοκύριακα, όταν η μείωση πέφτει στο 50%-60% και τούτο διότι παρατηρείται αυξημένη προσέλευση Κυπρίων λουόμενων από τη Λευκωσία και γενικότερα απ’ ολόκληρο το νησί και τούτο διότι η Αγ. Νάπα φαίνεται να παραμένει στις πρώτες επιλογές των Κυπρίων για διακοπές.

Ειδικά τις Κυριακές, οι οργανωμένες παραλίες και πιο συγκεκριμένα οι ακτές «Πανταχού», «Νίσι Μπητς», «Λάντα» και «Μακρόνησος» είναι γεμάτες και σφύζουν από ζωή.

Θα πρέπει, ωστόσο, να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι στις παραλίες αυτές έχουν τοποθετηθεί φέτος λιγότερες ξαπλώστρες κι ομπρέλες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθότι ο Δήμος Αγίας Νάπας είναι υποχρεωμένος να τηρεί πιστά τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων λειτουργών του Δήμου Αγίας Νάπας, η κίνηση λουόμενων στις παραλίες κατά τον Ιούλιο αναμένεται να κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, παρόλο που τις τελευταίες μέρες άρχισαν δειλά δειλά να κάνουν την εμφάνισή τους στις παραλίες και οι πρώτοι ξένοι επισκέπτες μετά το άνοιγμα των αεροδρομίων και τη διενέργεια πτήσεων από ορισμένες χώρες.

Βέβαια, οι ξένοι επισκέπτες τη δεδομένη στιγμή είναι πολύ λίγοι αριθμητικά, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία πως τους προσεχείς μήνες, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, η κίνηση θ’ αυξηθεί.

Ο Δήμαρχος

—————–

Ο δήμαρχος Αγ. Νάπας Χρίστος Ζανέττου δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι τη δεδομένη στιγμή (αρχές Ιουλίου) έχουν ήδη επαναλειτουργήσει γύρω στα 10 πολυτελή ξενοδοχεία και αρκετά τουριστικά διαμερίσματα, ως επίσης κι ένας σημαντικός αριθμός κέντρων αναψυχής, όπως εστιατόρια, καφετέριες και μπιραρίες, ξεπερνώντας τον συνολικό αριθμό των 50.

«Σαν Αγία Νάπα, παρόλη τη μειωμένη τουριστική κίνηση που παρατηρείται σε παγκύπρια βάση, μέσα από τη λειτουργία αυτών των ξενοδοχείων και των τουριστικών επιχειρήσεων, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ήταν είμαστε μια ζωντανή πόλη που αναμένει μεγαλύτερο αριθμό ξένων τουριστών τους επόμενους μήνες», συμπλήρωσε.

Τα έσοδα

————-

Όσον αφορά τα έσοδα του Δήμου Αγίας Νάπας από την ενοικίαση ξαπλώστρων και ομπρελών στις παραλίες, είναι κι αυτά μειωμένα, πέραν του 80%, σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019ι. Υποχρεωτικά ο Δήμος Αγ. Νάπας εργοδοτεί μειωμένο προσωπικό στις παραλίες το φετινό καλοκαίρι, με μειωμένα ωράρια, ωστόσο η προσπάθεια παραμένει η ίδια που είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend