Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Μ’ επιστημονική μαρτυρία προσπαθούν να εξιχνιάσουν το φόνο του Βαλεντίνου
Μ’ επιστημονική μαρτυρία προσπαθούν να εξιχνιάσουν το φόνο του Βαλεντίνου

Μ’ επιστημονική μαρτυρία προσπαθούν να εξιχνιάσουν το φόνο του Βαλεντίνου

Μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στο μικροσκόπιο των ανακριτών του ΤΑΕ Αμμοχώστου, στα πλαίσια των ερευνών που συνεχίζονται για εξιχνίαση της δολοφονίας του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, άλλως Βαλεντίνου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας μας, η Αστυνομία διενήργησε έρευνα με δικαστικό ένταλμα σε κατοικία Ελληνοκύπριου στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, στο πλαίσιο των εξετάσεών της για την ενέδρα θανάτου που στήθηκε σε βάρος του 29χρονου Καλλιτσιώνη, τη νύχτα της 25ης Ιουνίου.

Από την κατοικία κατασχέθηκε μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, η οποία μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου και υποβλήθηκε σ’ όλους τους απαραίτητους ελέγχους και τις επιστημονικές εξετάσεις, προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο συνδέεται με το στυγερό έγκλημα.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται. Η κατάσχεση της μοτοσικλέτας έγινε μετά από αξιολόγηση συγκεκριμένης πληροφορίας που διαβιβάστηκε στους ανακριτές της υπόθεσης, ότι μετά τους πυροβολισμούς εναντίον του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, ακούστηκε μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να εγκαταλείπει την περιοχή με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Δύσκολο έργο

Η σύνδεση του εκτελεστή μ’ επιστημονική μαρτυρία είναι, ενδεχομένως, η μοναδική διέξοδος των ανακριτών ως προς την εξιχνίαση του εγκλήματος. Όπως έχουμε ξαναγράψει, το έργο της Αστυνομίας για εντοπισμό του δράστη που πάτησε την σκανδάλη παραμένει πολύ δύσκολο, διότι στην περιοχή όπου έγινε ο φόνος δεν υπάρχουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης έτσι ώστε να εξακριβωθούν οι κινήσεις του εκτελεστή.

Παράλληλα, πρόκειται για μια αραιοκατοικημένη περιοχή, εξού και δεν υπάρχουν μάρτυρες που ν’ αντιλήφθηκαν τις κινήσεις του δράστη πριν ή μετά το φονικό.

Περαιτέρω, το έργο των ανακριτών δυσκολεύει και από το γεγονός ότι το θύμα, που ήταν φίλος της οικογένειας Καλοψιδιώτη (αυτόπτης μάρτυρας του τετραπλού φονικού τον Ιούνιο του 2016, κατά το οποίο σκοτώθηκε ο Φάνος Καλοψιδιώτης), φέρεται να είχε πολλά ανοικτά μέτωπα με άτομα της νύχτας. Ο Π. Καλλιτσιώνης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, δολοφονήθηκε αργά το βράδυ της 25ης Ιουνίου ενώ βρισκόταν στην εξωτερική βεράντα του πατρικού του σπιτιού, στην Ορμήδεια.

Ο δράστης του έστησε καρτέρι και μόλις ο 29χρονος εξήλθε της οικίας για ν’ αποχαιρετήσει ένα φίλο του, τον πυροβόλησε από κοντινή απόσταση με κυνηγετικό όπλο. Το θύμα δέχθηκε συνολικά πέντε πυροβολισμούς και ξεψύχησε λίγα λεπτά αργότερα, προτού φθάσει στο μέρος το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend