Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Χρειάζεται νέα υποδομή το εξατάξιο της Δερύνειας
Χρειάζεται νέα υποδομή το εξατάξιο της Δερύνειας

Χρειάζεται νέα υποδομή το εξατάξιο της Δερύνειας

Νέες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια κι αίθουσα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών θα χρειαστούν ν’ ανεγερθούν την επόμενη διετία στο Γυμνάσιο – Λύκειο «Ειρήνης και Ελευθερίας, στη Δερύνεια, όταν η εν λόγω σχολική μονάδα θα λειτουργήσει σε πλήρη μορφή εξατάξιου σχολείου.

Σε απαντητική του επιστολή, ημερομηνίας 26 Ιουνίου 2020, ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου επιβεβαιώνει ότι το Γυμνάσιο-Λύκειο «Ειρήνης και Ελευθερίας», Δερύνειας-Σωτήρας θα λειτουργήσει ως εξατάξιο σχολείο από τη σχολική χρονιά 2020-2021.

Ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι το υπουργείο του έχει μελετήσει το θέμα ως προς τις ανάγκες που ενδέχεται να προκύψουν για την υλικοτεχνική υποδομή του εξατάξιου σχολείου, καθώς και για τις ενδεικνυόμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Έπειτα, λοιπόν, από μελέτη που διενήργησαν λειτουργοί του Υπουργείου Παιδείας διαπιστώθηκε ότι για τη σχολική χρονιά 2020-21, η υφιστάμενη υποδομή αρκεί να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών-τριών που θα φοιτούν μόνο στην Α΄ Λυκείου.

Για τη σχολική χρονιά 2021-22, η εκτίμηση είναι ότι θα χρειαστούν επιπρόσθετα δύο ακόμα αίθουσες διδασκαλίας. Αυτό, βέβαια, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις επιλογές των μαθητών/τριών στα μαθήματα επιλογής τους και τις συνδιδασκαλίες που θα προκύψουν ή ακόμη και από τις ιδιαιτερότητες στον καταρτισμό του ωρολογίου προγράμματος.

Όσον αφορά τη σχολική χρονιά 2022-23, όταν πλέον η σχολική μονάδα θα λειτουργήσει σε πλήρη μορφή, ο Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρει στην επιστολή του ότι θα απαιτηθούν Τέσσερις νέες αίθουσες διδασκαλίας, ένα εργαστήριο Φυσικής, μία αίθουσα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και μία  αίθουσα Εμπορικών/Οικονομικών.

Ο βουλευτής Αμμοχώστου Νίκος Κέττηρος έχει ζητήσει κοινοβουλευτική ενημέρωση από τον αρμόδιο  υπουργό όσον αφορά τις ενέργειες που πρόκειται να γίνουν, ώστε να λειτουργήσει σωστά το εξατάξιο γυμνάσιο-λύκειο της Δερύνειας, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 6 Νοεμβρίου 2019, μετά από πρόταση του Υπουργού Παιδείας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend