Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Προδρόμου:Κάποιοι κτυπούν Υπουργείο Παιδείας και την εκκλησία από πρωί μέχρι βράδυ-Θυμίζει Μεσαίωνα
Προδρόμου:Κάποιοι κτυπούν Υπουργείο Παιδείας και την εκκλησία από πρωί μέχρι βράδυ-Θυμίζει Μεσαίωνα

Προδρόμου:Κάποιοι κτυπούν Υπουργείο Παιδείας και την εκκλησία από πρωί μέχρι βράδυ-Θυμίζει Μεσαίωνα

Την θέση πως «κάποιοι από το πρωί μέχρι το βράδυ χτυπούν το Υπουργείο παιδείας και την Εκκλησία», εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του Ράδιο Πρώτο.

Ο κος Προδρόμου σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για το άρθρο μαθήτριας Λυκείου για το μάθημα των Θρησκευτικών και το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν είχε τοποθετηθεί επίσημα ο κος Προδρόμου ανέφερε πως, «το Υπουργείο δεν είναι στην διάθεση των επιθυμιών του καθενός αλλά έχει στις προτεραιότητες τις ανάγκες του τόπου. Κάποιοι θέλουν να το συζητάνε από το πρωί μέχρι το βράδυ και είναι δικαίωμα τους, αλλά μου προκαλεί εντύπωση η σπουδή κάποιων να πουν ότι στο κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα υπάρχει πρόβλημα ελευθερίας έκφρασης. Θεωρώ ότι θέμα δεν υπάρχει».

Πρόσθεσε πως «σε κάποιους προξενεί ευχαρίστηση να πολεμάνε την ελληνικότητα της Κύπρου, την Θρησκεία της Κύπρου και να ανακαλύπτουν στον 21ο αιώνα δικαιώματα που υπάρχουν περίπου από τον 19ο αιώνα».

Παράλληλα είπε πως, «καθημερινά στα μέσα κοινωνικής μέσα το Υπουργείο δέχεται επιθέσεις από παντού. Ανώτεροι λειτουργοί δέχονται επιθέσεις από εκπαιδευτικούς που παρουσιάζονται ως εκφραστές της ελευθερίας. Τώρα γιατί γίνεται μέγα θέμα».

«Η μαθήτρια είχε την ελευθερία να γράψει την άποψή της κι αυτό έπρεπε να εκτιμηθεί. Στην Κύπρο υπάρχει ελευθερίας έκφρασης», σχολίασε.

Τέλος είπε πως «κάποιοι από το πρωί μέχρι το βράδυ κτυπούν την εκκλησία. Αυτό θυμίζει Μεσαίωνα. Δικαίωμα τους αλλά να μην τρέχουν την απαίτηση να ασχολούμαστε με τα ευρήματά τους».

Πάντως σε χθεσινή ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Θεολόγων της οργάνωσης των καθηγητών ΟΕΛΜΚΕΚ ξεκαθάρισε πως «παρόλο του ότι θεωρούμε ότι το άρθρο δεν αντικατοπτρίζει σε καμιά περίπτωση το περιεχόμενο του μαθήματος και το ότι πολλές διαπιστώσεις παρουσιάζονται στρεβλά και μονοδιάστατα, εντούτοις σε καμιά περίπτωση ποτέ. δεν ζητήσαμε επίσημα ούτε λογοκρισία».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών(ΠΣΕΜ) στην οποία αναφέρουν πως «θεωρούμε απαράδεκτη την στάση του Υπουργείου Παιδείας. Εξαπολύονται επιθέσεις σε βάρος μαθήτριας γιατί εξέφρασε την άποψή της και το Υπουργείο Παιδείας, που κατά τα άλλα νοιάζεται για την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, σφυρίζει αδιάφορα».

Ακούστε τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας στο 13:57

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend