Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ελάχιστη αεροπορική κίνηση τον Ιούνιο
Ελάχιστη αεροπορική κίνηση τον Ιούνιο

Ελάχιστη αεροπορική κίνηση τον Ιούνιο

Μόλις 42 χιλιάδες επιβάτες υποδέχτηκαν τα δύο αεροδρόμια της χώρας από τις 9 Ιουνίου, ενώ η πληρότητα των αεροπλάνων ήταν αρκετά χαμηλή. Αυτή είναι μια πρώτη αποτίμηση της εικόνας που έρχεται από τα αεροδρόμια, παρά τα μουρμουρητά των ξενοδόχων ότι δεν έχουν φτάσει τουρίστες στη χώρα μας.

Ο αριθμός των 42 χιλιάδων επιβατών χαρακτηρίζεται ως μια εκκίνηση/ αφετηρία για να αναθερμανθεί η τουριστική βιομηχανία της χώρας. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι πέρσι τον αντίστοιχο μήνα είχαμε 1.294.586 επιβάτες: 942.297από το αεροδρόμιο της Λάρνακας και 352.289 από την Πάφο.

Η εικόνα στην αεροπορική κίνηση της δεύτερης φάσης ανοίγματος των αεροδρομίων εκτιμάται ότι ήταν πιο βελτιωμένη από ότι στην πρώτη. Ωστόσο, η επόμενη βδομάδα θα δώσει μια πιο ενδεικτική εικόνα στην Hermes Airports, διότι θα ενταθεί το πτητικό πρόγραμμα εταιρειών, ενώ η wizz από σήμερα θα εγκαινιάσει και τη βάση της. Επίσης, θεωρείται σημαντικό να δοθούν στοιχεία από την CyprusFlightPass σχετικά με τις αφίξεις στη χώρα μας προκειμένου οι φορείς του τουρισμού να κάνουν τους σχεδιασμούς τους.

Μέσα στον Ιούλιο θα βγουν τα πρώτα συμπεράσματα, διότι εντός δεκαπενθημέρου θα ξεκινήσουν πολλές αεροπορικές εταιρείες τα προγράμματά τους όπως η Qatar, η Emirates κ.λπ. Μετά τις 15 Ιουλίου, θα μπορέσουν, δηλαδή, να εξαχθούν συμπεράσματα και να δουν οι τουριστικοί φορείς τα επόμενά τους βήματα.

Άλλωστε, ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος έκανε λόγο για διακίνηση 600 χιλ. επιβατών τον Αύγουστο- δηλαδή, για 300 χιλιάδες ταξιδιώτες. Αν και δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις, ένεκα και της επιδημιολογικής αστάθειας πολλών χωρών, ο στόχος αυτός εκτιμάται ότι είναι εφικτός καθότι έχουν δοθεί κίνητρα στις αεροπορικές εταιρείες με βάση τις πληρότητές τους. Επιπρόσθετα, το Υφυπουργείο Τουρισμού θα τρέξει διαφημιστική εκστρατεία αξίας €10 εκατ. προκειμένου να προσελκύσει τουρισμό στην Κύπρο.

Πάντως, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι ανοίγει τα σύνορά της σε: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδά, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη. Στη λίστα δεν περιλαμβάνονται οι πολίτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ενώ για την Κίνα υπάρχει η πρόβλεψη να ανοίξουν τα σύνορα μόνο στον βαθμό που το Πεκίνο θα πράξει το ίδιο για τους πολίτες της Ε.Ε.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Send this to a friend