Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λάρνακα: Αυτό είναι το ποσό που θα πληρώσει φόρο ο συμπολίτης μας που κέρδισε το Τζόκερ
Λάρνακα: Αυτό είναι το ποσό που θα πληρώσει φόρο ο συμπολίτης μας που κέρδισε το Τζόκερ

Λάρνακα: Αυτό είναι το ποσό που θα πληρώσει φόρο ο συμπολίτης μας που κέρδισε το Τζόκερ

Μια οικογένεια, φτωχού μεροκαματιάρη (σύμφωνα με τον πράκτορα του ΟΠΑΠ) από την Κυριακή 28/6 θα δει τη ζωή της να αλλάζει προς το καλύτερο. Όπως είναι λογικό η χαρά τους δεν περιγράφεται, ωστόσο δεν πανηγυρίζουν όμως τα μέλη της οικογένειας που κρατούν στα χέρια τους το μαγικό δελτίο αλλά και το κυπριακό Δημόσιο.

Στους… νικητές αυτής της περιπέτειας με τα αρκετά τζακποτ, εκτός από την ΟΠΑΠ και τους πράκτορες που είδαν τα έσοδα από το τζόκερ να πολλαπλασιάζονται, συγκαταλέγεται αναμφίβολα και η Κυπριακή Δημοκρατία αφού στα ταμεία του κράτους αναμένεται να μπουν πολλές χιλιάδες ευρώ ευρώ

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την νομοθεσία η Κυπριακή Δημοκρατία, λαμβάνει ως φόρο το 20% επί των κερδών τόσο του Κρατικού Λαχείου, όσο και των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ (Τζόκερ, ΠΡΟΤΟ, κτλ).

Αξίζει να σημειωθεί πως ποσά τα οποία δεν υπερβαίνουν τις €5,000 δεν φορολογούνται.

Ο φόρος καταβάλλεται στον Γενικό Λογιστή της Δημοκρατίας από την ΟΠΑΠ ή τον Διευθυντή του Κρατικού Λαχείου και όχι από τον τυχερό νικητή του ποσού.

Tα συνολικά κέρδη του δελτίου (5+1 αριθμούς καθώς και 5 επιτυχίες στην Β’ κατηγορία) ανέρχονται στα €3.461.730 ευρώ και ο φόρος που πρέπει να αποδοθεί είναι €692.346 ευρώ

Έτσι ο ΟΠΑΠ ή ο Διευθυντής του Κρατικού Λαχείου αποκόπτει τον φόρο από το ποσό που λαμβάνει ως κέρδος ο νικητής.

Σε καλή μεριά να ευχηθούμε στο Κυπριακό Δημόσιο και ας ελπίσουμε ότι τα λεφτά θα πάνε σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Πηγή: Tothemaonline

Send this to a friend