Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ο Δήμος Λάρνακας ανακοινώνει ότι σε συνεδρία της Καθοδηγητικής Επιτροπής εξετάστηκε η πρόοδος των εξελίξεων σε σχέση με την μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαϊκών προϊόντων και υγραερίου από τη Λάρνακα στο Βασιλικό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Δήμος Λάρνακας, για τα υγρά καύσιμα τρείς εταιρείες δραστηριοποιούνται πλέον εξολοκλήρου στο Βασιλικό και ξεκίνησαν τις διαδικασίες εξασφάλισης αδειών κατεδάφισης των εγκαταστάσεων τους στη Λάρνακα. Η τέταρτη εταιρεία έχει ολοκληρώσει τις νέες της εγκαταστάσεις και αναμένεται αυτή την βδομάδα η άφιξη του πρώτου πλοίου που θα μεταφέρει υγρά καύσιμα για τη διεξαγωγή ελέγχων των δεξαμενών, οπόταν και αναμένεται μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιουλίου να αρχίσει σταδιακά η λειτουργία τους.

Ένα άλλο σημαντικό και θετικό γεγονός παρά τη μεγάλη καθυστέρηση από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα αφορά την έκδοση των Αδειών Οικοδομής για τις νέες εγκαταστάσεις υγραερίου στο Βασιλικό. Επίσης συμφωνήθηκε μία διαδικασία για εξεύρεση λύσης με τελικό ορίζοντα την 7η Ιουλίου 2020 οπόταν και θα συνέλθει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας για συζήτηση του θέματος.

Ένα άλλο στοιχείο που ανησυχεί είναι η στασιμότητα που παρατηρείται στο θέμα μετακίνησης της ασφάλτου τόσο από μέρους των Κρατικών Υπηρεσιών όσο και από μέρους των Εταιρειών που επέδειξαν ενδιαφέρον για ανέγερση αντίστοιχων εγκαταστάσεων στη περιοχή Βασιλικού.

Ως τελικό συμπέρασμα καταλήγει η ανακοίνωση, κρίνουμε ότι πέραν της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής είναι επιτακτική η ανάγκη για σύγκλιση της Διυπουργικής Επιτροπής για επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων. Οι αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής θα καθορίσουν και τα επόμενα βήματα του Δήμου Λάρνακας.

 

Επίσκεψη στο Γραφείο Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, όπου ενημερώθηκε για τη δυναμική εκστρατεία προσέλκυσης εσωτερικού Τουρισμού που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΕΤΑΠ Λάρνακας. Αναφορά έγινε και στις καινούργιες νέες ξενοδοχειακές μονάδες στο κέντρο της πόλης καθώς και στις νέες τουριστικές επενδυτικές ευρύτερα.

Παράλληλα, ενημερώθηκε για την υφιστάμενη ροή τουρισμού στην πόλη καθώς και για την καθημερινή κίνηση στις παραλίες, η οποία λόγω της περιορισμένων πτήσεων, συγκριτικά με την περσινή χρονιά παρατηρείται αρκετά μειωμένη.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Λάρνακα ολόχρονα, όσον αφορά τον τουρισμό και κατ’ επέκταση στην προσέλκυση επενδύσεων σε τουριστικές μονάδες καθότι μπορούν να είναι σε λειτουργία κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς. Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στις παραλίες Φοινικούδων και Μακένζυ.

Send this to a friend