Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Στο Ανώτατο Δικαστήριο προσέφυγαν οι δικηγόροι των Μασιά και Κωνσταντίνου
Στο Ανώτατο Δικαστήριο προσέφυγαν οι δικηγόροι των Μασιά και Κωνσταντίνου

Στο Ανώτατο Δικαστήριο προσέφυγαν οι δικηγόροι των Μασιά και Κωνσταντίνου

Ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου έχει προσφύγει η υπεράσπιση των Δημήτρη Μασιά και Ανδρέα Κωνσταντίνου, επιχειρώντας να προσβάλει το διάταγμα αποκάλυψης των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των δύο κατηγορουμένων που εξασφάλισε η Αστυνομία στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης.

Η δίκη των Μασιά και Κωνσταντίνου, αναφορικά με την χειραγώγηση του περιβόητου αγώνα Β΄ κατηγορίας μεταξύ Οθέλλου Αθηένου και Αγίας Νάπας που διεξήχθη τον περασμένο Φεβρουάριο, ήταν ορισμένη χθες ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας.

Υπενθυμίζουμε, ότι σε προηγούμενη δικάσιμο ο 39χρονος Δημήτρης Μασιάς, πρόεδρος της Αγίας Νάπας, από το Λιοπέτρι, και πρώην διαιτητής και ο 33χρονος Ανδρέας Κωνσταντίνου, από τη Λάρνακα, ο οποίος ήταν διαιτητής στον επίδικο ποδοσφαιρικό αγώνα, αρνήθηκαν ενοχή σ’ όλες τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν, οι οποίες αφορούν αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και για καταδολίευση καθώς και αδικήματα που σχετίζονται με τον Περί Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων Νόμο και τον Περί Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Νόμο.

Κατά τη χθεσινή δικάσιμο, οι δικηγόροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ζήτησαν αναβολή, καθότι, όπως επεξηγήσαν στο δικαστήριο, αναμένουν την ετυμηγορίας της ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου αναφορικά με θέματα που άπτονται με τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα, η υπεράσπιση έχει προσβάλει το διάταγμα αποκάλυψης των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των Μασιά και Κωνσταντίνου το οποίο εξασφάλισαν οι ανακριτές της υπόθεσης κι έχει προσφύγει στο Ανώτατο ζητώντας την ακύρωση του υπό αναφορά διατάγματος, υποστηρίζοντας ότι τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των κατηγορουμένων δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτή μαρτυρία στο Κακουργιοδικείο κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Μέχρι, λοιπόν, η ολομέλεια του Ανώτατου εκδώσει την απόφασή της (η δικάσιμος για οδηγίες ορίστηκε στις 30 Οκτωβρίου), ζητήθηκε η αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης.

Το Κακουργιοδικείο έκανε αποδεκτή την αίτηση για αναβολή και όρισε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 30 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε, οι δύο κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι με όρους.

Για την υπεράσπισή τους εμφανίζονται τα δικηγορικά γραφεία Κρις Τριανταφυλλίδη και Άντρου Πελεκάνου. Στο πινάκιο της υπόθεσης αναγράφονται 44 μάρτυρες κατηγορίας.

Θυμίζουμε, ότι ο περιβόητος αγώνας Οθέλλου – Αγίας Νάπας διεξήχθη στις 8 περασμένου Φεβρουαρίου κι έληξε με νίκη της Αγίας Νάπας με 1-0, ένα τέρμα που σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Απόφαση για την οποία οι ποδοσφαιριστές και παράγοντες του Οθέλλου διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς τον διαιτητή Α. Κωνσταντίνου.

Ο πρόεδρος του Οθέλλου κατάγγειλε στην Αστυνομία ότι ο πρόεδρος της Αγ. Νάπας Δημήτρης Μασιάς τον προσέγγισε και του πρόσφερε το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ για να «πωλήσει» τον αγώνα στην φιλοξενούμενη ομάδα, η οποία, τότε, διεκδικούσε με αξιώσεις την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία. Παρόμοια καταγγελία σε βάρος του Μασιά έκανε και ποδοσφαιριστής του Οθέλλου.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend