Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Μπορεί η απουσία κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης να ευνόησε τον δράστη της στυγερής δολοφονίας του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, γνωστού ως Βαλεντίνου, ωστόσο, εγκαταλείποντας την σκηνή άφησε πίσω του σωρεία τεκμηρίων που ενδεχομένως να οδηγήσουν στον εντοπισμό του.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων επί των επιστημονικών εξετάσεων, οι ανακριτές επικεντρώνονται στην λήψη καταθέσεων, καθώς από τα γραφεία του ΤΑΕ Αμμοχώστου παρελαύνουν διάφορα πρόσωπα από το περιβάλλον του θύματος. Καταθέσεις των οποίων το περιεχόμενο ήδη αξιολογείται σε μια προσπάθεια να ξετυλιχθεί το κουβάρι της νέας εγκληματικής ενέργειας.

Παράλληλα, η αστυνομία αναμένεται να ζητήσει αύριο άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του θύματος. Μεγάλη έμφαση θα δοθεί και σε αυτά τα δεδομένα, αφού η αστυνομία έχει ενώπιον της μαρτυρίες που κάνουν λόγο για τους φόβους που εξέφραζε το θύμα για την ζωή του, κυρίως σε φιλικά του πρόσωπα. Εξέφραζε μάλιστα την επιθυμία του να εγκαταλείψει την Κύπρο. Το θύμα ανέφερε σε πρόσωπα του περιβάλλοντος του ότι δεχόταν απειλές, ουδέποτε ωστόσο απευθύνθηκε στην αστυνομία για καταγγελία.

Η εμπλοκή και η διασύνδεση του θύματος με παλαιότερα εγκλήματα οδηγεί τους ανακριτές και στις Κεντρικές φυλακές για λήψη καταθέσεων. Το θύμα είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, ενώ για το τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας, κατά το οποίο τραυματίστηκε, εκτίουν ποινή ισόβιας φυλάκισης δύο Ελληνοκύπριοι και Σέρβος, ο οποίος μαζί με τον 29χρονο το εν λόγω βράδυ εκτελούσαν χρέη φρουρού του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά Αλβανών εκτελεστών.

Από εκεί και πέρα, το γεγονός ότι έχουν παρέλθει ήδη 3 εικοσιτετράωρα από τη διάπραξη της δολοφονίας χωρίς να εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι ακόμη μια εγκληματική ενέργεια μπορεί να καταλήξει στα συρτάρια ως ανεξιχνίαστη.

Η κηδεία του θύματος τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής, από τον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου Αλαμάνου, στην Ορμήδεια.

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 7:20 χθες το βράδυ, στην λεωφόρο Λόρδου Βύρωνος, στην Λάρνακα.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, όχημα παρέσυρε πεζό, ο οποίος προσπαθούσε να διασταυρώσει τον δρόμο.

Ο πεζός διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, με την κατάσταση της υγείας του να μην εμπνέει ανησυχία.

Οι έρευνες για τα αίτια του τροχαίου διερευνώνται.

 

Επίσκεψη στο Γραφείο Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος.

Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Λάρνακας ενημέρωσε τον Υφυπουργό, για τη δυναμική εκστρατεία προσέλκυσης εσωτερικού Τουρισμού που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΕΤΑΜ Λάρνακας, η οποία τρέχει με επιτυχία από τις αρχές του μήνα. Αναφορά έγινε και στις καινούργιες νέες ξενοδοχειακές μονάδες στο κέντρο της πόλης καθώς και στις νέες τουριστικές επενδυτικές ευρύτερα.

Παράλληλα, τον ενημέρωσε για την υφιστάμενη ροή τουρισμού στην πόλη,, καθώς και για την καθημερινή κίνηση στις παραλίες της Λάρνακας, η οποία λόγω της περιορισμένων πτήσεων, συγκριτικά με την περσινή χρονιά παρατηρείται αρκετή μειωμένη. Επίσης, του επεξήγησε τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζονται στα κρεβατάκια και ομπρέλες, τις αποστάσεις που τηρούνται μεταξύ των ξαπλώστρων θαλάσσης αλλά και στο πρωτοποριακό ηλεκτρονικό σύστημα ενοικίασης τους, το οποίο ο Δήμος Λάρνακας εφαρμόζει με επιτυχία, τα τελευταία χρόνια.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Λάρνακα ολόχρονα όσον αφορά τον τουρισμό και κατ’ επέκταση στην προσέλκυση επενδύσεων σε τουριστικές μονάδες, καθότι μπορούν να είναι σε λειτουργία, κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς.

Επίσης, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού συστήματος ενοικίασης κρεβατιών θαλάσσης και ανάφερε ότι μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα αναφοράς και για τις άλλες πόλεις.

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στις παραλίες Φοινικούδων και Μακένζυ, όπου και επεξηγήθηκε στην πράξη το ηλεκτρονικό σύστημα ενοικίασης κρεβατιών άλλα και ο τρόπος απολύμανσής τους.

 

Τέλος ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος πραγματοποίησε επίσκεψη και  στον Δήμο Αθηένου, συνοδευόμενος από τον λειτουργό του Υφυπουργείου κ. Μιχάλη Χαϊλή. Τον κ. Υφυπουργό υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας του Υφυπουργείου για τη δημιουργία μιας «Αυθεντικής Διαδρομής Εμπειριών (ΑΔΕ) στην ενδοχώρα της Κύπρου».

Ο Δήμαρχος Αθηένου ξενάγησε τον κ. Περδίο, με τη βοήθεια της Εφόρου Μουσείου κ. Νόνης Παπουή, στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο, όπου είδε την Αρχαιολογική, τη Βυζαντινή και την Εθνογραφική Συλλογή του Μουσείου, στην παραδοσιακή κατοικία του φημισμένου Μοναχού Καλλίνικου, όπου εθελόντριες προέβησαν στην παρασκευή παραδοσιακού χαλουμιού και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων, στο ανακαινισμένο «Χάνι του Μεστάνα», στον αναπαλαιωμένο μουσειακό χώρο του παραδοσιακού αλευρόμυλου και στις παραδοσιακές οικοδομές που βρίσκονται στον Δήμο Αθηένου και που λειτουργούν με έγκριση του Υφυπουργείου ως χώροι διαμονής, ενώ ενημερώθηκε για τις παραδοσιακές ταβέρνες, όπου σερβίρεται το εγγεγραμμένο στον Εθνικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς οφτό «κλέφτικο» της Αθηένου, για τον Αρχαιολογικό Χώρο Μάλλουρα, για τα θρησκευτικά στοιχεία στις τοπικές εκκλησίες, όπως η παντόφλα του Αγίου Σπυρίδωνα και τα οστά του πολιούχου Αγίου Φωκά και πολλά άλλα.

Ο κ. Υφυπουργός ενθουσιάστηκε με όσα είδε και άκουσε, ενώ ανέφερε στον Δήμαρχο Αθηένου ότι αρκετά από τα σημεία που του υποδείχθηκαν θα περιλαμβάνονται στην «Αυθεντική Διαδρομή Εμπειριών στην ενδοχώρα της Κύπρου» που θα ετοιμάσει το Υφυπουργείο Τουρισμού, αφού πρόκειται για ελκυστικά σημεία και ενέργειες που θα ενδιαφέρουν τους τουρίστες μας.

 

Send this to a friend