Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Γ. Θεοδότου: Άλλαξαν οι συνήθειες των καταναλωτών
Γ. Θεοδότου: Άλλαξαν οι συνήθειες των καταναλωτών

Γ. Θεοδότου: Άλλαξαν οι συνήθειες των καταναλωτών

Μιλώντας στη διαδικτυακή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού στο λιανικό εμπόριο ο CEO των Υπεραγορών Αλφαμέγα Γιώργος Θεοδότου, τόνισε πως το λιανικό εμπόριο δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο.

«Eπηρεάστηκε η καθημερινότητα όλων. Εμείς είδαμε αυτούς τους μήνες αυξημένη επισκεψιμότητα και αυξημένες ανάγκες για τους καταναλωτές. Ήταν μια τεράστια πρόκληση που έπρεπε να ανταποκριθούμε», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδότου, μέσα από αυτές τις αλλαγές, βλέπουμε ότι οι συνήθειες των καταναλωτών έχουν αλλάξει ίσως και για πάντα.

«Η πανδημία αφήνει τα σημάδια της στην κυπριακή οικονομία. Θα επηρεαστεί άρα και το λιανικό εμπόριο. Οι καταναλωτές επιλέγουν να επισκέπτονται πιο αραιά τις υπεραγορές, έχουν μειώσει τις επισκέψεις τους και έχουν αυξήσει το καλάθι τους», τόνισε, προσθέτοντας πως το 2020 και το 2021 το λιανικό εμπόριο θα αντιμετωπίσει αρκετές προκλήσεις.

Καταλήγοντας ανέφερε πως οι καταναλωτές επιλέγουν πλέον να αγοράζουν και προϊόντα μέσω διαδικτύου.

«Οι Υπεραγορές Aλφαμέγα προσφέρουν αυτή την υπηρεσία και αυτή η τάση θα συνεχίσει και στο μέλλον. Κατά την άποψη μας, αυτή η υπηρεσία αν και ήρθε νωρίτερα από ότι την αναμέναμε, ήρθε για να μείνει.

Πηγή: InBusiness

Send this to a friend