Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων επέβαλε χθες το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε 60χρονο, από τις Καμάρες Λάρνακας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος μετά από ακροαματική διαδικασία σε κατηγορίες που αφορούν διενέργεια πράξεων που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και μεταφορά μαχαιριού εκτός οικίας. Ο κατηγορούμενος είχε προηγούμενα με τους γείτονές του και τον περασμένο Αύγουστο μαχαίρωσε τον 84χρονο γείτονά του, στην αυλή του σπιτιού του.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο 60χρονος στις 17 Αυγούστου 2019 φόρεσε ένα ζευγάρι γάντια κηπουρικής, μετέβη στην κουζίνα του σπιτιού του όπου πήρε ένα μαχαίρι και ακολούθως εξήλθε του σπιτιού του και κατευθύνθηκε προς το σπίτι των γειτόνων του. Εκείνη την ώρα η 80χρονη βρισκόταν στη βεράντα της αυλής της οικίας της και ο 84χρονος σύζυγός της στην κουζίνα.

Ο κατηγορούμενος εισήλθε στην αυλή των παραπονούμενων, ανέβηκε στη βεράντα και τότε κατατρομαγμένη η 80χρονη πρόταξε το μπαστούνι της ως ασπίδα προστασίας. Ο κατηγορούμενος την άρπαξε από τον λαιμό και τοποθέτησε το μαχαίρι που κρατούσε στο λαιμό της. Τότε επενέβη ο 84χρονος σύζυγος της παραπονούμενης που άκουσε τη φασαρία καθώς και μια γειτόνισσα, η οποία κτύπησε τον κατηγορούμενο στο χέρι.

Στη συνέχεια, όμως, ο κατηγορούμενος κατάφερε να μαχαιρώσει τον 84χρονο στην αριστερή νεφρική χώρα. Η γειτόνισσα έσπρωξε τον 60χρονο κάτω από τη βεράντα και αυτός επέστρεψε στην οικία του, όπου συνελήφθη αργότερα. Ο παραπονούμενος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

 

Ως ένα πρώτο βήμα για άνοιγμα της Κύπρου προς νέες τουριστικές αγορές θεωρείται η συμφωνία που ανακοινώθηκε χθες με την ουγγρική αεροπορική εταιρεία Wizz Air, για τη δημιουργία βάσης στο διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας με δύο αεροσκάφη κι επέκταση του πτητικού της προγράμματος από την Κύπρο προς νέους προορισμούς.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών, το Υφυπουργείο Τουρισμού και τη Hermes Airports, στην παρουσία του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της Wizz Air Józest Váradi, ο οποίος έκανε και την ανακοίνωση για τη δημιουργία της βάσης.

Όπως αναφέρθηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη, η επένδυση μιας από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης στην Κύπρο για τη δημιουργία νέας βάσης έρχεται να τονώσει σημαντικά τη συνδεσιμότητα και το τουριστικό προϊόν του νησιού, ενόψει της επανεκκίνησης του κυπριακού τουρισμού μετά τα αυστηρά μέτρα που λήφθηκαν για προστασία από τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, με την ενίσχυση της παρουσίας της Wizz Air στην Κύπρο, επιπρόσθετα από τις πτήσεις που ήδη πραγματοποιούσε προς το αεροδρόμιο Λάρνακας, αναμένεται ότι θα αυξηθεί σημαντικά η συνδεσιμότητα της χώρας ολόχρονα με προορισμούς, με τους οποίους μέχρι τώρα δεν υπήρχαν απευθείας πτήσεις. Προτεραιότητα θα δοθεί σε χώρες στις οποίες εστιάζει η Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό 2020-2030.

Οι νέες πτήσεις που ξεκινά σταδιακά η Wizz Air από τη Λάρνακα από την 1η Ιουλίου αφορούν αεροδρόμια της Γερμανίας (Ντόρτμουντ, Μέμινγκεν, Καρλσρούη), της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), της Πολωνίας (Βρότσλαβ), της Δανίας (Κοπεγχάγη, Μπιλούντ), της Φινλανδίας (Τούρκου) και της Ρουμανίας (Σουτσεάβα), από όπου θα μπορούν να έρθουν οι πρώτοι τουρίστες με βάση τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Μεταφορών.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος είπε ότι πως στο διάστημα της κρίσης, η στρατηγική του Υπουργείου του δεν αφορούσε μόνο τη διαχείριση της, αλλά και τον αναπτυξιακό τομέα της επόμενης ημέρας. «Η αποκατάσταση της συνδεσιμότητας της Κύπρου γίνεται κατά τον καλύτερο τρόπο, αφού συνδυάζεται με τη δημιουργία βάσης από μια σημαντική αεροπορική εταιρεία, την Wizz, με εξαιρετικά οφέλη για την οικονομία της χώρας μας, σε προορισμούς με τους οποίους δεν είχαμε επαρκή συνδεσιμότητα μέχρι σήμερα», σημείωσε.

Από την πλευρά της, η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports Ελένη Καλογήρου ανέφερε ότι η επένδυση της Wizz Air στην Κύπρο σε μια τόσο κομβική στιγμή κι ενόψει της επανέναρξης των πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια της Κύπρου, αναδεικνύει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στη χώρα μας και τις υψηλές προοπτικές που υπάρχουν για το εγγύς μέλλον, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες εξελίξεις των τελευταίων μηνών.

Τέλος, την ικανοποίησή του που μια τόσο μεγάλη εταιρεία ευθυγράμμισε τα πλάνα της με την εθνική στρατηγικού τουρισμού της Κύπρου εξέφρασε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.

 

 

 

 

 

Send this to a friend