Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στην τοποθεσία, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά του περασμένου Σαββάτου, στην παρουσία λειτουργών του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Δήμου Λάρνακας.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι αποφασίστηκε όπως μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή η Πυροσβεστική να ετοιμάσει έκθεση με όλα τα αιτήματά της σε σχέση με την πρόσβαση των οχημάτων της στην περιοχή και για θέματα πυρασφάλειας, η οποία στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στο Τμήμα Περιβάλλοντος, με στόχο την υλοποίηση των αιτημάτων το συντομότερο.

Ο κ. Βύρας παρατήρησε ότι για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος, ο Δήμος Λάρνακας είναι στη διάθεση των αρμοδίων τμημάτων για να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τα βασικά αιτήματα της Πυροσβεστικής.

Ο χώρος ανήκει στο Τμήμα Περιβάλλοντος, γι’ αυτό η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει από το εν λόγω τμήμα. Ο Α. Βύρας δήλωσε επίσης, ότι ο Διευθυντής του Τμ. Περιβάλλοντος τον έχει διαβεβαιώσει προφορικά ότι όλα τα αιτήματα της Πυροσβεστικής θα αντικριστούν θετικά.

Το αίτημα για διαπλάτυνση του μονοπατιού της φύσης εκκρεμεί από το 2015. Ο Δήμαρχος Λάρνακας είναι πεπεισμένος ότι η φωτιά του Σαββάτου τέθηκε κακόβουλα για σκοπούς… καταπολέμησης του προβλήματος με τα κουνούπια.

 

Ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος και του Τμήματος Πολεοδομίας βρίσκεται η αίτηση Ρώσου επιχειρηματία, για ανέγερση δύο ξενοδοχειακών μονάδων στην «καρδιά» του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων.

Κατά την πρόσφατη δημοσιογραφική διάσκεψη, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι το αρμόδιο τμήμα του δήμου έχει εξετάσει… σε χρόνο ρεκόρ την αίτηση του επιχειρηματία για πολεοδομική άδεια και πλέον αναμένονται οι τελικές απόψεις κι εγκρίσεις από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, τα οποία το τελευταίο δίμηνο ήταν υπό στελεχωμένα, εξαιτίας της πανδημίας.

Ο Δήμος Λάρνακας εκτιμά ότι η συγκεκριμένη αίτηση, μπορεί να εξεταστεί πολύ πιο σύντομα και να δοθεί η περιβαλλοντική έγκριση.
Εκτός, όμως, από τις τελικές απόψεις των αρμοδίων κυβερνητικών τμημάτων που αναμένονται, ο Ρώσος επιχειρηματίας θα πρέπει να έλθει σε συμφωνία με όλους τους ενοίκους των υφιστάμενων υποστατικών, τα οποία θα κατεδαφιστούν προκειμένου ν’ ανεγερθούν τα καινούργια ξενοδοχεία.

Send this to a friend