Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επίσκεψη Διευθυντή Πυροσβεστικής στην Αθηένου για τον αγροτικό σταθμό
Επίσκεψη Διευθυντή Πυροσβεστικής στην Αθηένου για τον αγροτικό σταθμό

Επίσκεψη Διευθυντή Πυροσβεστικής στην Αθηένου για τον αγροτικό σταθμό

Την ώρα που ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών παραμένει πολύ μεγάλος προτού καν μπει το καλοκαίρι, εδώ κι ένα χρόνο ένας ολοκαίνουργιος πυροσβεστικός σταθμός βρίσκεται σε αχρησία…

Πρόκειται για τον Αγροτικό Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηένου, για τον οποίο ο δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς απέστειλε πρόσφατα επιστολή προς τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την οποία τον ενημερώνει ότι ο συγκεκριμένος σταθμός, ενώ ολοκληρώθηκε από το 2019, εντούτοις ακόμα δεν έχει λειτουργήσει.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αθηένου, η τοποθέτηση ασφάλτου στους εξωτερικούς χώρους του σταθμού, που είναι ένα από τα θέματα που εκκρεμούν, θα βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία του σταθμού, ωστόσο, ο σταθμός μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα και χωρίς την άσφαλτο.

Ο Κυριάκος Καρεκλάς σημειώνει, επίσης, ότι τα παράπονα πολιτών για το γεγονός ότι ο νέος αγροτικός πυροσβεστικός σταθμός δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία πληθαίνουν, σε μια περίοδο που ήδη έχουν ξεσπάσει στην περιοχή μικρές εστίες πυρκαγιών.

Ο σταθμός βρίσκεται στην Βιομηχανική Περιοχή Αθηένου και θα λειτουργεί με εθελοντές σε περιπτώσεις πυρκαγιών.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αθηένου, η ασφαλτόστρωση των εξωτερικών χώρων δεν είχε προβλεφθεί αρχικώς και αυτός ήταν ένας από τους λόγους, για τον οποίο εδώ κι ένα χρόνο, από τον Απρίλιο του 2019, δεν έχουν γίνει ακόμα τα εγκαίνια του σταθμού.

Επίσκεψη στις 4/6

—————————-

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες με τον Δήμαρχο Αθηένου, μας είπε ότι η επιστολή που απέστειλε στον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχε τελικά ανταπόκριση.

Ο Πολύβιος Χατζηβασιλείου αναμένεται να επισκεφθεί τον σταθμό την μεθεπόμενη Πέμπτη, 4 Ιουνίου, στην παρουσία κι άλλων αρμόδιων φορέων (Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, Πυροσβεστική Λάρνακας κτλ) προκειμένου, όπως είπε ο δήμαρχος, να τροχιοδρομηθούν οι διαδικασίες για τη λειτουργία του. «Πιστεύουμε ότι το θέμα σύντομα θα διευθετηθεί και ο σταθμός θα λειτουργήσει», σχολίασε ο κ. Καρεκλάς.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend