Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έντονη η δυσαρέσκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, για το θέμα του Λιμανιού και της Μαρίνας
Έντονη η δυσαρέσκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, για το θέμα του Λιμανιού και της Μαρίνας

Έντονη η δυσαρέσκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, για το θέμα του Λιμανιού και της Μαρίνας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς του κράτους για επισημοποίηση της Συμφωνίας με την Κοινοπραξία Kition Ocean Holdings που αφορά το Έργο της ενιαίας ανάπτυξης Λιμανιού – Μαρίνας.

Παρόλο που η ανακοίνωση της σύναψης της Συμφωνίας έγινε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσο, στις 13 Φεβρουαρίου 2020, εντούτοις οι υπογραφές των Συμβολαίων μεταξύ των δύο πλευρών εκκρεμούν καθώς το Συμβόλαιο βρίσκεται ενώπιον της Γενικής Εισαγγελίας της Δημοκρατίας για νομοτεχνικό έλεγχο εδώ και μερικούς μήνες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας κατανοεί τις καθυστερήσεις και την αλλαγή προτεραιοτήτων που προέκυψαν στα Κυβερνητικά Τμήματα λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του Κορωνοϊού, παράλληλα όμως ανησυχεί έντονα για τυχόν νέο ναυάγιο της Συμφωνίας αφού με τα νέα οικονομικά δεδομένα που δημιουργούνται στην μετά Κορωνοϊο εποχή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο τονίζει στην απόφαση του ότι δεν μπορεί να χαθεί άλλη ευκαιρία για την ανάπτυξη της πόλης και Επαρχίας Λάρνακας και δηλώνει έτοιμο να προβεί σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα ώστε να διασφαλιστεί η επισημοποίηση της Συμφωνίας, με την υπογραφή της από τα δύο Μέρη.

Θετικό θεωρείται ότι η Κοινοπραξία παρά το γεγονός ότι δηλώνει δημόσια τη δυσαρέσκεια της για την καθυστέρηση που παρατηρείται, εξακολουθεί να ενδιαφέρεται έντονα για την υλοποίηση του Έργου.

Send this to a friend