Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Περιστατικό τραυματισμού με μαχαίρι, επίθεσης και παράνομης εισόδου σε περιουσία διερευνά η αστυνομία εναντίον τριών προσώπων στην επαρχία Λάρνακας. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ όταν 27χρονος και 21χρονος μετέβηκαν στην οικία 38χρονου, με σκοπό να εισπράξουν χρήματα που ο 38χρονος φέρεται να τους όφειλε.

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των τριών προσώπων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 27χρονου και του 38χρονου.

Οι δύο τους μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου από τις ιατρικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος έφερε ερυθρότητα στο πρόσωπο και στην πλάτη, ενώ ο 27χρονος έφερε θλαστικό τραύμα στο πρόσωπο και τραύμα στο αριστερό χέρι. Και οι τρείς συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση.

 

Μεγάλη πυρκαγιά είχαμε το Σάββατο παρά τη μεγάλη λίμνη της αλυκής Λάρνακας, όπου υπάρχουν πολλά σπίτια σε κοντινή απόσταση. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία πιστεύει ότι η φωτιά, που κατέκαψε περίπου 10 εκτάρια γης με ακακίες, ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και καλαμιώνες, τέθηκε κακόβουλα για σκοπούς καταπολέμησης του προβλήματος των κουνουπιών, που ειδικά στη συγκεκριμένη περιοχή, επειδή γειτνιάζει με τη λίμνη της αλυκής, είναι εντονότατο κάθε χρόνο, ιδιαίτερα την άνοιξη.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα νότια της λεωφόρου Φανερωμένης και για περίπου δυόμισι ώρες ένας μεγάλος αριθμός ανδρών και οχημάτων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών, το Ταμείο Θήρας, την Επαρχιακή Διοίκηση, την Πολιτική Άμυνα, με τη συμμετοχή και κατοίκων της περιοχής, έδιναν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να μην επεκταθεί στα κοντινά σπίτια. Ευτυχώς οι άνεμοι που έπνεαν ήταν σε αντίθετη κατεύθυνση από τα σπίτια της περιοχής, τα οποία επηρεάστηκαν περισσότερο από τους πυκνούς καπνούς. Στη μάχη για πυρόσβεση έλαβαν, επίσης μέρος, ελικόπτερο της Αστυνομίας, εκσκαφείς και βυτιοφόρο του Δήμου Λάρνακας.

Μάλιστα, η Πυροσβεστική προχώρησε και σε ανάκληση προσωπικού. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά τις 8 το βράδυ και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οχήματα της Πυροσβεστικής παρέμειναν στην περιοχή για τυχόν αναζωπύρωση της πυρκαγιάς. Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο της πυρκαγιάς, δήλωσε ότι ο δήμος θα συγκαλέσει σύσκεψη, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα του δημαρχείου και της πυροσβεστικής για διαπλάτυνση του μονοπατιού της φύσης, προκειμένου τα πυροσβεστικά οχήματα να έχουν εύκολη πρόσβαση σε περίπτωση πυρκαγιών.

Εξάλλου χθες είχαμε πυρκαγιά στην περιοχή Παναγιάς στη Ξυλοφάγου, η οποία έκαψε
δασική έκταση με ακακίες και άλλα δέντρα, πλησίον του εξωκλησιού της Παναγίας σε παραθαλάσσια περιοχή της κοινότητας.

Επίσης χθες πυρκαγιά ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένη οικία στην Ορόκλινη, η οποία γειτνιάζει με κατοικίες. Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή η φωτιά επεκτάθηκε και στο βουνό. Κατασβέστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και από αρκετούς εθελοντές.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Λάρνακας. Έγινε εκκένωση της πολυκατοικίας, ενώ ένα άτομο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου έτυχε των Πρώτων Βοηθειών και απολύθηκε.

Σε τραγωδία κατέληξε πάρτι νεαρών στην παραλία Ορόκλινης, όπου 21χρονος μόνιμος κάτοικος Λευκωσίας, ανασύρθηκε νεκρός το πρωί. Σύμφωνα με την αστυνομία, τέσσερις νεαροί μετέβησαν στην συγκεκριμένη παραλία για πάρτι, όπου και παρέμειναν μέχρι το πρωί. όταν ξύπνησαν οι τρεις από τους τέσσερις, αναζήτησαν τον 21χρονος, τον οποίο εντόπισαν να επιπλέει αναίσθητος στη θάλασσα.

Με τρεις κατηγορίες παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας ο 23χρονος σε σχέση με την οικογενειακή τραγωδία με θύμα την 21χρονη αδελφή του, που εκτυλίχθηκε στις 5 Μαῒου, στα Κλαυδιά. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας τον παρέπεμψε σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 11 Ιουνίου με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας, της κλοπής και της κακόβουλης βλάβης.

Και τέλος επαναλειτούργησαν το Σάββατο οι οργανωμένες παραλίες της πόλης μας μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Η μεγαλύτερη κίνηση παρατηρήθηκε στις ακτές των Φοινικούδων και Μακένζι, όπου προσήλθαν και αρκετοί κάτοικοι της Λευκωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το φετινό καλοκαίρι στις οργανωμένες παραλίες του δήμου θα ενταχθεί και η γνωστή παραλία Καστέλα, παρά το ψαρολίμανο Λάρνακας, η οποία τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσε με ιδιωτική πρωτοβουλία. Στην εν λόγω παραλία έχουν γίνει αρκετές αναβαθμίσεις και είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους χιλιάδες λουόμενους.

Send this to a friend