Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Διαπιστώθηκαν παραβάσεις, προειδοποιεί με αυστηρότερους ελέγχους σε χώρους εστίασης η Αστυνομία
Διαπιστώθηκαν παραβάσεις, προειδοποιεί με αυστηρότερους ελέγχους σε χώρους εστίασης η Αστυνομία

Διαπιστώθηκαν παραβάσεις, προειδοποιεί με αυστηρότερους ελέγχους σε χώρους εστίασης η Αστυνομία

Η Αστυνομία εφιστά την προσοχή σε επιχειρηματίες υπηρεσιών εστίασης και υπογραμμίζει την ευθύνη αλλά και την υποχρέωση που έχουν για πλήρη συμμόρφωση στο τελευταίο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας για τους όρους λειτουργίας τους.

Επισημαίνεται ότι έχουν εντοπιστεί παραβάσεις και για τον λόγο αυτό, κρίνεται αναγκαία η υπενθύμιση σε όλους, επιχειρηματίες και κοινό, για τις ρητές πρόνοιες για τους χώρους και τον τρόπο εξυπηρέτησης των πελατών τους.

Συγκεκριμένα:
«Επιτρέπεται η λειτουργία υπηρεσίας εστίασης που συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων τις πιο κάτω επιχειρήσεις, υπό τους όρους που καθορίζονται κατωτέρω και τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

-Εστιατόρια

-Ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα

-Ταβέρνες

-Καφετέριες

-Πιτσαρίες

-Μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ,

-Καφενεία, και

-Κυλικεία η/και χώρους εστίασης αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων και συλλόγων. Οι υπηρεσίες προς το κοινό στις ανωτέρω επιχειρήσεις παρέχονται μόνο σε ανοικτούς εξωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων. Ο όρος «ανοιχτός εξωτερικός χώρος», έχει την έννοια η οποία του αποδίδεται από τις πρόνοιες του περί Προστασίας της Υγείας (Έλεγχος του Καπνίσματος) Νόμο.

Αναφορικά με τον τρόπο εξυπηρέτησης του κοινού στο Διάταγμα υπογραμμίζεται ότι:

«Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζοκαθίσματα, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας». Ως εκ τούτου η Αστυνομία τονίζει ότι δεν επιτρέπεται το κοινό να στέκεται, χορεύει ή και να συνωστίζεται μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων.

Στο διάταγμα αναφέρεται επίσης ότι «όπου υπάρχουν μπαρ στις εν λόγω επιχειρήσεις, δεν θα δέχονται κοινό προς εξυπηρέτηση. Η χρήση και λειτουργία των μπαρ περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την προπαρασκευή φαγητών ή ποτών από τους εργαζομένους» Απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτηση του κοινού, από το μπαρ» και ως εκ τούτου η Αστυνομία τονίζει ότι αυτό απαγορεύεται, ακόμα και αν το κοινό είναι ιστάμενο δίπλα στο μπαρ.

«Η λειτουργία παιδότοπων σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης απαγορεύεται»

Προτρέπονται οι επιχειρηματίες να τηρούν κατά γράμμα τις σχετικές πρόνοιες της νομοθεσίας και να αποφεύγουν τέτοιου είδους παραβάσεις. Στην προσπάθεια της να προστατεύσει την δημόσια υγεία, η Αστυνομία θα διενεργεί ακόμα πιο συστηματικούς ελέγχους στη βάση των διαταγμάτων, σε συνεργασία με τα άλλα αρμόδια τμήματα των διαφόρων υπουργείων που εμπλέκονται, και θα είναι αυστηρή στην πλήρη εφαρμογή και συμμόρφωση προς αυτά.

Η αναχαίτιση της εξάπλωσης της πανδημίας υπήρξε αποτέλεσμα της συμμόρφωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών με τα διατάγματα και τις υποδείξεις της Αστυνομίας. Η χαλάρωση των μέτρων στις υπηρεσίες εστίασης προϋποθέτει τη συνεπή τήρηση των οδηγιών από όλους, την πλήρη συμμόρφωση των επιχειρηματιών και την ατομική ευθύνη των πολιτών.

Με υπεύθυνη συμπεριφορά, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα συνεχίσουμε την επιτυχή συλλογική προσπάθεια για ομαλή επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας.

Send this to a friend