Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αναμονή για τα ξενοδοχεία στη Λάρνακα
Αναμονή για τα ξενοδοχεία στη Λάρνακα

Αναμονή για τα ξενοδοχεία στη Λάρνακα

Ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος και του Τμήματος Πολεοδομίας βρίσκεται η αίτηση του Ρώσου επιχειρηματία Νικολάι Ποταπένκο για ανέγερση δύο ξενοδοχειακών μονάδων στην «καρδιά» του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων, στο χώρο όπου σήμερα λειτουργεί το γνωστό καφεστιατόριο Hobos και στο διπλανό τεμάχιο όπου βρίσκεται το μικρό λούνα παρκ.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα μας σχετικά με το θέμα αυτό κατά την πρόσφατη δημοσιογραφική διάσκεψη, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι το αρμόδιο τμήμα του δήμου έχει εξετάσει… σε χρόνο ρεκόρ την αίτηση του επιχειρηματία για πολεοδομική άδεια αναφορικά με την ανέγερση δύο ξενοδοχείων στις Φοινικούδες και πλέον αναμένονται οι τελικές απόψεις κι εγκρίσεις από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, τα οποία το τελευταίο δίμηνο ήταν υποστελεχωμένα εξαιτίας της κρίσης του κορωνιού.

«Πλέον, το έργο αυτό δεν είναι ευθύνη του Δήμου Λάρνακας. Εμείς από την πλευρά μας πιέζουμε, έτσι ώστε όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται από δω και πέρα να διεκπεραιωθούν το συντομότερο», ανέφερε ο δήμαρχος.

Ο Δήμος Λάρνακας εκτιμά ότι η συγκεκριμένη αίτηση του Ρώσου επιχειρηματία μπορεί να εξεταστεί πολύ πιο σύντομα και να δοθεί η περιβαλλοντική έγκριση, καθότι υπήρξε διαφοροποίηση στα αρχικά σχέδια με την κατάργηση της κατασκευής του υπόγειου χώρου στάθμευσης. Το γεγονός αυτό έχει εξαλείψει το πρόβλημα με τη διαχείριση των νερών που θα προέκυπταν από τις εκσκαφές.

Εκτός, όμως, από τις τελικές απόψεις των αρμοδίων κυβερνητικών τμημάτων που αναμένονται, ο Ρώσος επιχειρηματίας θα πρέπει να έλθει σε συμφωνία με όλους τους ενοίκους των υφιστάμενων υποστατικών, τα οποία θα κατεδαφιστούν προκειμένου ν’ ανεγερθούν τα καινούργια ξενοδοχεία.

«Κάναμε άλματα»

Περαιτέρω, ο Ανδρέας Βύρας είπε ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας είναι η πιο καλά στελεχωμένη υπηρεσία του δήμου, η οποία, όπως σημείωσε, έχει κάνει άλματα στην εξέταση αιτήσεων για πολεοδομικές άδειες, οι οποίες, όπως ανέφερε, εκδίδονται πλέον κανονικά.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend