Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Άνοιξαν οι οργανωμένες παραλίες Λάρνακας – Αγίας Νάπας και Πρωταρά
Άνοιξαν οι οργανωμένες παραλίες Λάρνακας – Αγίας Νάπας και Πρωταρά

Άνοιξαν οι οργανωμένες παραλίες Λάρνακας – Αγίας Νάπας και Πρωταρά

Στη Λάρνακα επαναλειτούργησαν οι οργανωμένες παραλίες μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοιού. Οι ομπρέλες και τα κρεβατάκια έχουν τοποθετηθεί σε αποστάσεις ασφαλείας όπως προνοούν τα πρωτόκολλα, ωστόσο η προσέλευση των λουόμενων δεν ήταν πολύ μεγάλη, λόγω κυρίως της πτώσης της θερμοκρασίας σε σχέση με τον καύσωνα που επικρατούσε τις προηγούμενες μέρες.

Η μεγαλύτερη κίνηση παρατηρήθηκε στις ακτές των Φοινικούδων και Μακένζι, όπου προσήλθαν και αρκετοί κάτοικοι της Λευκωσίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το φετινό καλοκαίρι στις οργανωμένες παραλίες του δήμου θα ενταχθεί και η γνωστή παραλία Καστέλα, παρά το ψαρολίμανο Λάρνακας, η οποία τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσε με ιδιωτική πρωτοβουλία.

Στην εν λόγω παραλία έχουν γίνει αρκετές αναβαθμίσεις και είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους χιλιάδες λουόμενους.

Παραλίμνι

Εξέπληξε ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλης, την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των οργανωμένων παραλιών μετά την καραντίνα του κορωνοιού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (23-24 Μαῒου), οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες θα διατίθεντο δωρεάν για το κοινό σ’ όλες τις οργανωμένες παραλίες του δήμου. Παράλληλα, υπήρχε και η επιλογή χρήσης της ξαπλώστρας με επιπλέον προστατευτικό κάλυμμα μιας χρήσης. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου υπήρχε ενισχυμένη παρουσία του προσωπικού του Δήμου Παραλιμνίου σ’ όλες τις οργανωμένες ακτές εντός των δημοτικών ορίων για σκοπούς εύρυθμης λειτουργία των παραλιών και πιστής εφαρμογής των μέτρων προστασίας.

Αγία Νάπα

Τα «καλά τους φόρεσαν» και οι παραλίες της Αγίας Νάπας, με το προσωπικό του δήμου να εργάζεται πυρετωδώς τις τελευταίες μέρες, προκειμένου οι «χρυσές» ακτές του θερέτρου να είναι έτοιμες για να υποδεχθούν τους πρώτους λουόμενους της χρονιάς, ευελπιστώντας βέβαια σε καλές καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο των οργανωμένων παραλιών του Δήμου Αγίας Νάπας Δημήτρη Πατέρα, το προσωπικό του δήμου λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας στις παραλίες.

Συγκεκριμένα, στις ξαπλώστρες γίνεται απολύμανση κι επένδυση με ειδικό κάλυμμα μιας χρήσης, τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των ξαπλώστρων, ενώ το κοινό που επισκέπτεται τις παραλίες καλείται να συνεργάζεται πιστά με τους υπαλλήλους του δήμου.

Στις παραλίες έχουν τοποθετηθεί και ειδικές πινακίδες με οδηγίες για τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας, σαπούνια και αντισηπτικά υγρά στους χώρους υγιεινής, ενώ έχουν γίνει ορισμένες αλλαγές όσον αφορά τη λειτουργία των ντουζ καθώς και στους εξοπλισμούς των παραλιών.

Όσον αφορά την αγορά του ειδικού καλύμματος μιας χρήσης, ο κ.Πατέρας ξεκαθάρισε ότι το κοινό δεν πρόκειται να επωμιστεί κανένα κόστος. Η τιμή για το κάθε σετ με δύο ξαπλώστρες και μία ομπρέλα παραμένει 7,5 ευρώ, όπως ήταν και τα προηγούμενα χρόνια.

Λίγη η κίνηση

———————-

Βέβαια, η κίνηση στις ακτές των δύο μεγάλων τουριστικών θερέτρων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου δεν ήταν ιδιαίτερα αυξημένη κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των παραλιών, αφού, ως γνωστό, οι περιοχές αυτές δουλεύουν ως επί τω πλείστο με ξένους τουρίστες.

Οι υπεύθυνοι των παραλιών ευελπιστούν ότι με το άνοιγμα των αεροδρομίων, μετά το πρώτο 10ήμερο του Ιούνη, η κίνηση στις παραλίες θ’ αυξάνεται σταδιακά. Προς το παρών οι παραλίες θα εργάζονται για τους ντόπιους κατοίκους και για τους κατοίκους της Λευκωσίας κατά τα Σαββατοκύριακα.

Σωτήρα-Αγία Θέκλα

Τους πρώτους ντόπιους λουόμενους υποδέχθηκε χθες και η ξακουστή παραλία της Αγίας Θέκλας, στο Δήμο Σωτήρας, όπου έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες και κρεβατάκια στην προβλεπόμενη μεταξύ τους απόσταση. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από το Δήμο Σωτήρας, όλα τα κρεβατάκια απολυμαίνονται και ντύνονται με ειδικό προστατευτικό κάλυμμα μιας χρήσης, ενώ στην παραλία έπιασαν δουλειά δύο ναυαγοσώστες.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend