Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Συνολικά δεκαεπτά πρόσωπα, υπό διερεύνηση για κορωνοϊό, νοσηλεύονται. Τα δεκαεπτά άτομα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, δεν υπάρχουν πρόσωπα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ δεν έχει εντοπιστεί κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden φιλοξενούνται σήμερα 42 άτομα.

Σε ρυθμούς επανεκκίνησης επέστρεψαν χθες το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και οι υπόλοιπες παράλιες περιοχές της Λάρνακας, πρώτη μέρα της β΄ φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων. Μπορεί η κίνηση στους υπαίθριους χώρους εστίασης να μην ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, ωστόσο το γεγονός και μόνο ότι η ζωή επιστρέφει σιγά – σιγά σε κανονικούς ρυθμούς, αυτό αφήνει ικανοποιημένους τους ιδιοκτήτες των κέντρων. Πάντως, η πλειοψηφία των ιδιοκτητών κέντρων στις παράλιες περιοχές πιστεύουν ότι μόνο με το άνοιγμα των ξενοδοχείων και την κάθοδο των πρώτων τουριστών θ’ αυξηθεί σημαντικά ο κύκλος εργασίας των επιχειρήσεών τους.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι πρόθεση του δήμου είναι να παραχωρήσει επιπλέον χώρους στους ιδιοκτήτες κέντρων εστίασης στις τουριστικές περιοχές, προκειμένου να τοποθετήσουν επιπρόσθετα τραπεζάκια και καρέκλες προς εξυπηρέτηση του κοινού εκεί όπου είναι εφικτό, χωρίς να τίθεται θέμα ασφάλειας των περαστικών, πεζών ή οδηγών.

Όσον αφορά τις ακτές, ήδη ο δήμος ξεκίνησε την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλώστρων στις οργανωμένες παραλίες πάντοτε σε αποστάσεις ασφαλείας και λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, προσμένοντας κοσμοσυρροή στις ακτές κατά το Σαββατοκύριακο, όταν θα γίνει το επίσημο άνοιγμα των παραλιών.

Επίσης ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι μέχρι και την Κυριακή 24 Μαΐου, η στάθμευση στους Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης, Λεωφόρο Τάσου Μητσόπουλου και Περιοχή Μακένζι, θα είναι δωρεάν.

 

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και τα μέτρα αντίδρασης των εργαζομένων στην εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας, εναντίον της κατακύρωσης της προσφοράς για τις δημόσιες συγκοινωνίες της επαρχίας Λάρνακας.

Για το σκοπό αυτό τα λεωφορεία της εταιρείας κατευθύνονται αυτή την ώρα στην Λευκωσία και στις 9.30 θα σταθμεύσουν στο χώρο του γραφείου του Γενικού Ελεγκτή, όπου και θα παραμείνουν μέχρι τις 11.00 .

Ακολούθως θα κινηθούν προς το Προεδρικό Μέγαρο όπου και θα παραμείνουν μέχρι τη μία το μεσημέρι, ενώ θα προσπαθήσουν να συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα παρουσιάσουν τα γεγονότα και τη στάση του Γενικού Ελεγκτή, ζητώντας την πολιτική του παρέμβαση και την απόδοση ευθυνών».

 

 

 

 

 

Send this to a friend