Home ΛΑΡΝΑΚΑ Φεβρουάριο η νέα αγορά της Λάρνακας
Φεβρουάριο η νέα αγορά της Λάρνακας

Φεβρουάριο η νέα αγορά της Λάρνακας

Οι καθυστερήσεις που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 πήραν πίσω τη νέα δημοτική αγορά της Λάρνακας, όπως και τα υπόλοιπα έργα που εκτελούνται αυτό το διάστημα στο κέντρο της πόλης και τα οποία χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Το μεγαλύτερο από τα έργα αυτά είναι σαφέστατα η νέα δημοτική αγορά, η οποία ανεγείρεται στο τέρμα της οδού Ερμού, στο χώρο όπου λειτουργούσε η παλιά αγορά (πριν κατεδαφιστεί το 1996).

Ένα έργο το οποίο αναμένεται να αναζωογονήσει το παζάρι της Λάρνακας και να προσελκύσει περισσότερο κόσμο στο εμπορικό κέντρο.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δεν έκρυψε ότι υπάρχουν διαφορές με τον εργολάβο του έργου, εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα όπως η νέα αγορά θα είναι έτοιμη για να παραδοθεί στο δήμο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021.

Το κτήριο της δημοτικής αγοράς θ’ αποτελείται από το ισόγειο κι έναν όροφο. Στο ισόγειο θα στεγάζονται τα καταστήματα, τα οποία θ’ αφορούν χρήσεις που χαρακτηρίζουν τις παραδοσιακές δημοτικές αγορές. Επιπρόσθετα, προγραμματίζεται κι ένας ανοικτός τοπιοτεχνημένος χώρος, όπου θα λειτουργεί υπαίθρια λιανική αγορά (παζάρι), που θα διαθέτει στέγαστρο για τους πωλητές και τους παραγωγούς.

Τ’ όλο έργο θα περιλαμβάνει, ακόμα, χώρους εστίασης κι εκθεσιακό χώρο. Στην οροφή του κτηρίου θα διαμορφωθεί χώρος πρασίνου (ένα είδος roof garden), ενώ το έργο θα διαθέτει και τους απαιτούμενους χώρους στάθμευσης.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα έργα, ο Δήμαρχος Λάρνακας ανακοίνωσε ότι η ανάπλαση της Λέσχης, που θα μετατραπεί σε Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ η ανάπλαση του Κοινοτικού Κέντρου, που θα γίνει Πολυδύναμος Πολυχώρος Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης, υπολογίζεται να τελειώσει μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Η Α΄ φάση διαμόρφωσης δρόμων και πεζοδρομίων στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας για διευκόλυνση των ΑμΕΑ εκτιμάται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Ήδη, το τμήμα της οδού Ερμού παραδόθηκε στο κοινό. Σε σχέση με τα νέα γήπεδα τένις που κατασκευάστηκαν στην περιοχή του παλιού Κοινοτικού Κέντρου, ο δήμαρχος είπε ότι θα λειτουργήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι, σε αντικατάσταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων αντισφαίρισης στην οδό Κιλκίς, οι οποίες θα μετακινηθούν προκειμένου ν’ αναδειχθεί το αρχαίο πολεμικό λιμάνι του Κιτίου, ένα μεγάλο μέρος του οποίου παραμένει θαμμένο κάτω από τα υφιστάμενα γήπεδα.

Ο Α. Βύρας δήλωσε, τέλος, ότι ο δήμος θα προχωρήσει σύντομα σε αναβαθμίσεις σε συγκεκριμένους παιδότοπους και χώρους πρασίνου εντός της πόλης.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend