Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Oλοκληρώθηκαν οι εργαστηριακές εξετάσεις στους μαθητές του Λυκείου Αραδίππου και τα θετικά νέα είναι ότι δεν καταγράφηκαν νέα κρούσματα ανάμεσα σε μαθητές.

Τις έντονες ανησυχίες του εξέφρασε σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, σε σχέση με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην επισημοποίηση της συμφωνίας μεταξύ κράτους και κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings, για το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας.

Όπως ανέφερε, η ενημέρωση που έχει ο δήμος είναι πως δεν υπάρχουν εκκρεμότητες ουσίας μεταξύ της Κυβέρνησης και της κοινοπραξίας, ήδη έχουν συμφωνηθεί όλοι οι όροι του συμβολαίου, ωστόσο ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι το συμβόλαιο δεν είναι ακόμα έτοιμο, ώστε να πέσουν οι τελικές υπογραφές.

Ο Δήμος ζητά όπως γίνει μια επίσημη παρουσίαση του έργου, μέσα από την οποία να διασφαλίζονται και οι όροι που έχει θέσει η Λάρνακα ως… γκρίζες ζώνες, όσον αφορά τις οχληρές εργασίες που δεν θα διεξάγονται στο λιμάνι.

Ο Ανδρέας Βύρας, δήλωσε επίσης ότι έχει αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο, ζητώντας από αυτόν νεότερη ενημέρωση για το θέμα, αλλά ακόμα δεν έχει κάποια απάντηση.

Θυμίζουμε, ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο, κατά την επίσκεψή του στη Λάρνακα, ο Γιάννης Καρούσος είχε ανακοινώσει την προφορική συμφωνία της Κυβέρνησης με την κοινοπραξία Kition Ocean Holdings, για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας.

 

Και τέλος ο Δήμος Αθηένου θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη ψεκασμό για μύγες και κουνούπια, από συνεργείο του Δήμου Αθηένου. Οι ψεκασμοί θα γίνονται μια φορά τη βδομάδα σε φρεάτια αποχετευτικού και σημεία ροής νερών, καθώς και σε άλλους δημόσιους χώρους πιθανής εκκόλαψης ή διατήρησης εντόμων.

Send this to a friend