Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ενίσχυση ΤΑΕΠ Αμμοχώστου με παθολόγους, πνευμονολόγους και καρδιολόγο
Ενίσχυση ΤΑΕΠ Αμμοχώστου με παθολόγους, πνευμονολόγους και καρδιολόγο

Ενίσχυση ΤΑΕΠ Αμμοχώστου με παθολόγους, πνευμονολόγους και καρδιολόγο

Μ’ επιπλέον επαγγελματίες υγείας από τον ιδιωτικό τομέα ενισχύθηκε από χθες το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως «νοσοκομείο αναφοράς» για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, ανέλαβαν καθήκοντα δύο παθολόγοι, δύο πνευμονολόγοι κι ένας καρδιολόγος, οι οποίοι θα εργάζονται στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, καθότι οι υπόλοιπες κλινικές λειτουργούν αποκλειστικά για την περίθαλψη ασθενών με COVID – 19. Για τη φιλοξενία ασθενών που είναι θετικοί στον ιό άνοιξε χθες και η Χειρουργική Κλινική του νοσηλευτηρίου.

Χθες, μέχρι το απόγευμα, νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου 34 ασθενείς που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού, τέσσερα από τα οποία στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται στενότερη παρακολούθηση.

Το πρωί δόθηκαν εξιτήρια σε δύο ασθενείς, των οποίων τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκαν ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό.

Μέχρι το τέλος της χθεσινής ημέρας επρόκειτο να δοθούν εξιτήρια σε ακόμα τέσσερα άτομα. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στο «νοσοκομείο αναφοράς» αυξομειώνεται συνεχώς, αφού εκτός από τα εξιτήρια που δίδονται σε ασθενείς που έχουν αποθεραπευτεί, γίνονται καθημερινά και νέες εισαγωγές ασθενών.

Να σημειωθεί, ότι όσα άτομα παίρνουν εξιτήριο μεταφέρονται στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου της επαρχίας Λάρνακας, όπου παραμένουν για παρακολούθηση για περίοδο 14 ημερών.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη συμφωνία με το υπό αναφορά κέντρο αποκατάστασης για σκοπούς αγοράς υπηρεσιών φιλοξενίας κι επιτήρησης ασθενών που αποθεραπεύονται από τον ιό από επαγγελματίες υγείας.

Η συμφωνία προνοεί φιλοξενία ασθενών θετικών στον ιό με ήπια ή καθόλου συμπτώματα για παρακολούθηση μέχρι την αρνητικοποίησή τους.

Στο μεταξύ, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας διέψευσε τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι ιδιώτες γιατροί αρνήθηκαν να στελεχώσουν το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Αντίθετα, ο οργανισμός, μέσω του Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή του Χρίστη Λοιζίδη, ευχαρίστησε τους γιατρούς που αποδέχθηκαν την ανάληψη των ειδικών καθηκόντων τους, για να στελεχώσουν το νευραλγικό Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend