Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ελπίδες στην Αραδίππου μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων
Ελπίδες στην Αραδίππου μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων

Ελπίδες στην Αραδίππου μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων

Ενθαρρυντικά ήταν τα πρώτα αποτελέσματα των τεστ κορωνοιού που έγιναν στην Αραδίππου τις τελευταίες μέρες με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας. Τις τελευταίες μέρες έγιναν στην κωμόπολη της επαρχίας Λάρνακας συνολικά 525 τεστ κορωνοιού.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, από τα πρώτα 178 αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν την περασμένη Κυριακή, μόνο ένα εντοπίστηκε θετικό στον ιό. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα επρόκειτο ν’ ανακοινωθούν χθες βράδυ.

Ο Δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης είπε πως ναι μεν τα πρώτα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά, ωστόσο ο δήμος δεν αναπαύεται και καλεί τον κόσμο να παραμείνει πιστός στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Μιλώντας στον Alpha, ο κ. Ευαγγελίδης είπε πως δεν συντρέχει λόγος να τεθεί θέμα καραντίνας της Αραδίππου, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των πρώτων 178 εξετάσεων.

Περαιτέρω, ο Δήμαρχος Αραδίππου κατάγγειλε ότι οι περιπολίες που διεξάγει η ΜΜΑΔ τις τελευταίες μέρες στην κωμόπολη μόνο ζημιά κάνουν, αφού, όπως είπε, άνδρες της δύναμης οπλοφορούν και στήνουν μπλόκα στις εισόδους της Αραδίππου. «Αυτό δημιουργεί μια πολύ κακή εικόνα ανάμεσα στους δημότες μας», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως ήδη υπήρξαν αντιδράσεις για την οπλοφορία αστυνομικών από μερίδα πολιτών.

Ο Ε. Ευαγγελίδης δήλωσε ότι ο κόσμος της Αραδίππου πειθαρχεί στα περιοριστικά μέτρα κι επανέλαβε ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε οφειλόταν στα κρούσματα που εμφανίστηκαν προτού παρθούν τα μέτρα από την κυβέρνηση.

Καταλήγοντας, ο δήμαρχος άφησε αιχμές για κάποιες υπηρεσίες και τμήματα, ότι παράκαμψαν το δήμο στη λήψη αποφάσεων, σημειώνοντας πως σε τέτοιες περιπτώσεις κρίσης, η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να έχει πιο ενεργή εμπλοκή στα θέματα αυτά.

Όπως ανέφερε, θα διατυπώσει τα παράπονά του στην Κυβέρνηση όταν με το καλό θα ξεπεραστεί οριστικά το πρόβλημα με την πανδημία. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η προσωπική παρέμβαση, από τις 2 Απριλίου, του Υπουργού Υγείας στα ζητήματα που αφορούν την Αραδίππου, έχει επιλύσει πολλά προβλήματα στο δήμο.

Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη αναμένεται να γίνουν κι άλλα τεστ κορωνιού στην Αραδίππου.

 

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend