Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ ΚΟΠ-Κορωνοϊός: Τηλεδιάσκεψη με φόντο ακόμη και την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος
ΚΟΠ-Κορωνοϊός: Τηλεδιάσκεψη με φόντο ακόμη και την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος

ΚΟΠ-Κορωνοϊός: Τηλεδιάσκεψη με φόντο ακόμη και την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος

Σε τηλεδιάσκεψη που έγινε το απόγευμα, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας ενημέρωσε τους Προέδρους των ομάδων Α’ Κατηγορίας για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, σε σχέση και με την χθεσινή ενημέρωση που έγινε στις Ομοσπονδίες από την UEFA.

Την ενημέρωση του Προέδρου ακολούθησε εκτενής συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα που απασχολούν τις ομάδες Α’ Κατηγορίας.

Μεταφέρθηκε από την ηγεσία της ΚΟΠ στους Προέδρους των Σωματείων η επιθυμία της UEFA για ολοκλήρωση των διοργανώσεων στο γήπεδο, όμως, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο, αυτό να μην γίνει κατορθωτό, αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθεί η Πανδημία του ιού COVID-19.

Έγινε επίσης συζήτηση για θέματα που άπτονται του οικονομικού.

Δεν λήφθηκαν οποιεσδήποτε αποφάσεις και η συζήτηση θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε πιο κάτω αναλυτικά το ρεπορτάζ του Sport-fm συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

1.Το ενδεχόμενο να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα, λόγω της έξαρσης της πανδημίας και λόγω επίσης της αδυναμίας να ζητηθεί από ποδοσφαιριστές και προπονητές να αρχίσουν προπονήσεις, χωρίς καμία ασφάλεια της υγείας τους.

Πληροφορίες λένε, ότι αυτό το σενάριο, συγκεντρώνει αυτή την στιγμή τις μεγαλύτερες πιθανότητες αφού ναι μεν η επιθυμία είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στο γήπεδο, αλλά όλοι αναγνώρισαν την δυσκολία της κατάστασης που επικρατεί στην Κύπρο και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει αν το πρόβλημα θα σταματήσει και πότε.

Έχοντας υπόψη την απόφαση που πήραν στο Βέλγιο με τη διακοπή του πρωταθλήματος, πολύ πιθανόν να προωθηθεί το ίδιο σενάριο αλλά με την εξής διαφοροποίηση.

Η επικύρωση της βαθμολογίας να έχει σχέση με την εκπροσώπηση του ποδοσφαίρου μας σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.

Η Ομόνοια να πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι άλλες τρεις ομάδες στη βαθμολογία να συμμετέχουν στο Γιουρόπα Λιγκ.
Αν συμβεί το σενάριο αυτό, τότε η ΑΕΚ και η ΑΕΛ να τύχουν συγκεκριμένης οικονομικής αποζημίωσης από την ΟΥΕΦ μέσω της ΚΟΠ.

Εκκρεμεί όμως κατά πόσο η Ομόνοια θα ανακηρυχθεί επίσημα πρωταθλήτρια ή απλά θα πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Αυτό είναι θέμα το οποίος θα συζητηθεί σε επόμενη ίσως συνεδρία.

2. Η καταβολή μισθών προς τους ποδοσφαιριστές. Η πλειοψηφία των ομάδων δεν επιθυμεί και δεν συναινεί να πληρωθούν πέρα από τον Φεβρουάριο. Κάποιες όμως λένε ότι είναι σωστό να πληρωθεί και ο Μάρτιος.

Και αυτό το σημαντικό θέμα θα ξεκαθαρίσει σύντομα, αλλά στο ενδεχόμενο διακοπής τότε πιθανόν να ακολουθηθεί κοινή πολιτική που να μην ξεπεράσει κανένας το μήνα Μάρτιο στις πληρωμές.

3.Να μην υπάρξει υποβιβασμός και 14 ομάδες. Παρά τις μερικές διαφωνίες που θέλουν προέδρους ομάδων από το α΄ γκρουπ να μην δέχονται να αποφευχθεί ο υποβιβασμός, η πλειοψηφία επικροτεί αυτό το σενάριο , καθώς επίσης και την αύξηση των ομάδων για την Α΄κατηγορία σε 14.

Οι πιο πάνω απόψεις αναμένεται να συζητηθούν εκ νέου με στόχο να καταλήξουν οι πρόεδροι σε σύγκλιση και αν είναι δυνατόν, το συντομότερο να περάσουν από το ανώτατο σώμα της ΚΟΠ, που είναι η γενική συνέλευση για να εγκριθούν.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΜΑ: Ο πρόεδρος της ΚΟΠ ήταν ξεκάθαρος στην τηλεδιάσκεψη. Είπε στους προέδρους ότι θα μπορούν να υποβάλουν τις απόψεις τους και τους κάλεσε μάλιστα να τα βρουν και στη συνέχεια η ομοσπονδία θα επικυρώσει την απόφαση που ενδεχομένως θα πάρει η πλειοψηφία, αν δεν υπάρξει ομοφωνία.

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Από την στιγμή που θα αποφασιστεί το μέλλον της Α΄κατηγορίας, τότε θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό στις άλλες κατηγορίες, με επικρατέστερο το σενάριο να επικυρωθούν οι βαθμολογίες παντού και να μην υπάρξει υποβιβασμός.

Στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης δεν έδωσαν παρών ο ΠΑΣΠ και ο Σύνδεσμος προπονητών που θα ενημερωθούν όμως στις επόμενες μέρες για όσα θα συμφωνηθούν από τις ομάδες.

Larnakaonline Sports

Send this to a friend