Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Εξ αποστάσεως θα διεξαχθούν και οι τελικές εξετάσεις στο ΤΕΠΑΚ
Εξ αποστάσεως θα διεξαχθούν και οι τελικές εξετάσεις στο ΤΕΠΑΚ

Εξ αποστάσεως θα διεξαχθούν και οι τελικές εξετάσεις στο ΤΕΠΑΚ

Σε πρακτικές εξ αποστάσεως αξιολόγησης μαθημάτων καθώς και των τελικών του εξετάσεων, στρέφεται και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), το οποίο εδώ και αρκετές μέρες προσφέρει όπως και τα υπόλοιπα ακαδημαϊκά ιδρύματα, τα μαθήματά του ηλεκτρονικά, τηρώντας τους Κανονισμούς για τον κορωνοϊό.

Ακαδημαϊκό προσωπικό και φοιτητές έτυχαν ενημέρωσης από τον πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, Παναγιώτη Ζαφείρη, σχετικά με τη μέχρι τώρα πορεία διεξαγωγής των προγραμμάτων σπουδών καθώς και για ορισμένες πτυχές των τρόπων αξιολόγησης. Στο μήνυμά του ο πρύτανης σημειώνει πως η ανταπόκριση όλων των συντελεστών σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλλεται έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, ενώ στόχος είναι η ολοκλήρωση του τρέχοντος ακαδημαϊκού εξαμήνου, για όλα τα προγράμματα σπουδών, τον Μάιο, όπως είναι καθορισμένο το ακαδημαϊκό ημερολόγιο. Ο κ. Ζαφείρης δηλώνει πως η αξιολόγηση κάθε μαθήματος, για ό,τι εκκρεμεί, περιλαμβανομένων και των τελικών εξετάσεων, θα γίνει εξ αποστάσεως και θα αξιοποιηθεί η πλατφόρμα Moodle και άλλα διαθέσιμα ηλεκτρονικά εργαλεία, με βάση τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθήματος. Θα δοθεί η δυνατότητα σε κάθε Τμήμα και σε κάθε διδάσκοντα να επιλέξει από μια σειρά εναλλακτικών επιλογών μορφής αξιολόγησης, με γνώμονα τη διασφάλιση αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας, ενώ το Πανεπιστήμιο έχει συγκροτήσει κεντρικά ομάδα υποστήριξης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που είναι στη διάθεση διδασκόντων και φοιτητών.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα των τελικών εξετάσεων, αυτό ετοιμάζεται από την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας σε συνεργασία με το κάθε Τμήμα και με βάση τις επιλογές και τις ανάγκες κάθε προγράμματος και κάθε μαθήματος.

 

Ο πρύτανης του ΤΕΠΑΚ έκλεισε το μήνυμά του προτρέποντας τους φοιτητές να συνεχίσουν και να εντείνουν το ενδιαφέρον και τη μελέτη τους για τα γνωστικά αντικείμενα του κάθε μαθήματος, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα και τον χρόνο που απομένει μέχρι το τέλος του εξαμήνου, καλώντας όλους να μείνουν στο σπίτι, ασφαλείς και υγιείς.

Send this to a friend