Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων
Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων

Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων

Τα κρούσματα στην Κύπρο όχι μόνο δεν παρουσιάζουν μείωση αλλά τις τελευταίες μέρες υπήρξαν περιπτώσεις όπου ήταν ιδιαίτερα αυξημένα. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα της Κυριακής όπου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν 35, σκηνικό που δεν αποκλείεται να επαναληφθεί και τις επόμενες μέρες.

Σήμερα σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ1 ο κύριος Λεόντιος Κωστρίκης, Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου δήλωσε ότι ο αριθμός των θανάτων που ανακοινώνονται είναι οριακά προς τα ψηλότερα ποσοστά που αναμένει κανείς.

Σχετικά με την καμπύλη ο κύριος Κωστρίκης δήλωσε ότι ακόμα έχουμε να διανύσουμε 2 βδομάδες για να αρχίσουμε να βλέπουμε την κανονική κατιούσα στα κρούσματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Καθηγητή Μικροβιολογίας-Μοριακής Ιολογίας Πέτρου Καραγιάννη ο οποίος είπε πως έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι την κορύφωση των κρουσμάτων που είναι δύσκολο να προβλεφθεί πότε θα είναι. «Οι αριθμοί μας έχουν σκαμπονεβάσματα επί καθημερινής βάσης. Χρειαζόμαστε ακόμη δυο εβδομάδες για να δούμε πώς εξελίσσονται τα πράγματα. Δεν μπορεί κανένας να πει αυτή τη στιγμή πότε θα υπάρξει κορύφωση». Εξέφρασε την ελπίδα, οι αριθμοί των κρουσμάτων που ανακοινώνονται, να διατηρηθούν κάτω από τα 20 ημερησίως. «Ήδη είμαστε στα 230 κρούσματα σε περίοδο τεσσάρων εβδομάδων. Ελπίζω σε δύο εβδομάδες να μην τα διπλασιάσουν”.

Πηγή: Καθημερινή

Send this to a friend